Ondernemersverhaal

Jawad, Joost en Willem van Vinario Advisory & Control

“We zijn harde werkers, maar vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk”
Jawad, Joost en Willen van Vinario Advisory & Control

Jawad, Joost en Willem kozen ervoor hun kennis en ervaring in te zetten voor non-profit organisaties. Hun bedrijf Vinario BV probeert de wereld een beetje mooier te maken door non-profit organisaties financiële controle te geven.

Persoonlijk en professioneel

Vinario is een bedrijf dat financieel advies geeft in de publieke sector. “Denk hierbij aan advisering op het gebied van audit support, risk management, subsidie management, business & financial control en financiële verslaggeving.” De markt waarop het bedrijf zich richt kent genoeg concurrentie, maar Vinario onderscheidt zich middels uitstraling: “Onze ervaring staat garant voor kwaliteit, maar het zijn vooral ons enthousiasme en energielevel die klanten het meest waarderen. Wij zoeken mensen die daar goed bij passen.” Het bedrijf is begaan met potentiële en bestaande klanten en bespreken de zaken het liefst over een goede kop koffie. “We geloven in persoonlijke klantbenadering, zijn toegankelijk en denken actief mee met onze klanten.”

Voorbereidingen

De drie hadden al de nodige kennis over de markt voordat zij Vinario oprichtten. Voorheen waren ze namelijk werkzaam bij een groot accountantskantoor in de openbare controlepraktijk binnen  de publieke sector. “Het is belangrijk om goede relaties te hebben met klanten, maar ook met partners. Het helpt daarbij om een mooie website op te stellen (www.vinario.nl), maar ook de juiste aandacht te hebben voor de administratieve verplichtingen. In onze opzet zijn wij flexibel waardoor wij snel kunnen opschalen.” Om deze punten goed te kunnen verrichten was ook enig kapitaal nodig; “Wij hebben zelf geïnvesteerd in nieuwe zakelijke foto’s, een website, de huur van een mooie kantoorruimte en de aanschaf van kantoormeubilair en hardware.”

“Het is belangrijk om goede relaties te hebben met klanten, maar ook met partners"

Gebalanceerd ondernemen

Ondernemen gaat altijd door en het kan hierdoor lastig zijn om een balans te vinden; “Wij maken daarom bewuste keuzes in het ondernemen en onze bedrijfscultuur. Voor onze medewerkers hebben wij een tool ontwikkeld waarin zij zelf aan de knoppen kunnen draaien voor wat betreft uren in werkweek, vakantiedagen en salaris.” Met dit flexibele ondernemerschap, maakt het bedrijf ondertussen al de nodige groei door, “inmiddels telt onze onderneming acht medewerkers en hebben wij het voornemen om meer mensen aan ons te binden. Daar krijgen wij energie van!”

“Zorg dat je betrouwbare mensen om je heen verzamelt. Dat maakt ondernemen leuk!”

Groeien doe je samen

De oprichters van Vinario werpen alvast een blik op de toekomst: “Ons doel is om onze huidige organisatie verder te laten groeien, zodat wij voor meer non-profit organisaties een rol van betekenis kunnen spelen.” Om dit te kunnen doen, heb je een goed team nodig. Volgens de heren is het essentieel dat ondernemers hier goed over na denken: “Zorg dat je betrouwbare mensen om je heen verzamelt. Dat maakt ondernemen leuk!”

“Take the leap!” 

Een woordje van advies

Het advies dat de mannen aan andere ondernemers willen meegeven luidt als volgt: “Risico is relatief. Het is verleidelijk om te denken in worst-case scenario’s. Daarom is het belangrijk om een bewuste afweging te maken tussen de kans en impact van een risico bij een nieuw initiatief.” Met de juiste mensen om je heen zullen er zeker deuren voor je open gaan dus: “take the leap!”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00