Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal van Pim Coffeng

“Fantasie is belangrijker dan kennis”

Pim Coffeng en zijn vrouw hebben allebei een passie voor oude verhalen. Toen Pim met zijn vrouw op een avond een van deze verhalen aan hun zoontje voorlas, realiseerde hij zich dat het tijd was voor een opfrisbeurt. Hoewel sprookjes volgens Pim in de kern nog steeds erg leuk zijn, zijn ze vaak langdradig of ouderwets. Dat gaf hem inspiratie om zijn eigen onderneming op te starten, zodat hij zijn favoriete verhalen kan aanbieden in een modern jasje.

“Het is gewoon de knop omzetten en leren vastigheden los te laten.”

Once upon a website

De onderneming van Pim Coffeng, Ririro, draait op en om het moderniseren van al bestaande kinderverhalen. Nadat ze een nieuwe lik verf hebben gekregen krijgen ze een plaats op zijn website Ririro.com. “Alle verhalen kunnen beluisterd worden, geprint of gedownload als ebook. Tevens zijn we op Spotify te vinden met onze podcast.” Hoewel Pim nooit iets anders heeft gewild dan het starten van een eigen onderneming, vond hij het lastig om de stap daadwerkelijk te zetten. Gelukkig heeft hij uiteindelijk de moed gevonden om Ririro leven in te blazen. “Ik heb veel gehad aan de inzichten van onder andere Elon Musk op YouTube. Daarnaast is het gewoon de knop omzetten en leren vastigheden los te laten.”

Het ondernemerschap voor Pim

De start verliep voor Pim met ups en downs. Hij had gelukkig al een klein startkapitaal opgebouwd door zelf geld opzij te zetten. Daarnaast was hij al vaak in de late uurtjes, naast zijn reguliere baan, aan zijn droom aan het sleutelen. Toch liep Pim Coffeng in het begin tegen een aantal kleine dingen aan. Zo was hij onder andere verbaasd over de werkethiek van de concurrent. “Elke industrie is heden ten dage ontzettend competitief, dus je moet voor elke meter strijden.” Gelukkig weet hij zijn concurrentie te bedwingen door “het best mogelijke product te maken voor zijn eindgebruiker”. “Dit betekent een snelle website, visueel attractief en simpel functioneel.” Nu zijn onderneming eenmaal gesmeerd loopt vindt hij het ondernemerschap “heerlijk”. “Het is keihard werken, maar het voelt ontzettend goed als de eerste resultaten binnen beginnen te druppelen.”

“Via Firm24 heb ik met het oog op de toekomst gelijk een constructie genomen met een holding.”

De gouden tip van Pim

Toen we hem vroegen naar zijn ultieme tip voor beginnende ondernemers, zei Pim het volgende: “Geef jezelf voldoende tijd om te experimenteren en een duidelijke visie uit te werken. Zodra je die hebt, is het een kwestie van elke dag een klein beetje progressie maken.” Daarvoor is het volgens hem belangrijk om ook alle kleine klusjes snel op te pakken, ook als je er geen zin in hebt. “Als je dat niet doet, loopt alles in de soep”. Tenslotte is het volgens Pim belangrijk om niet té veel te snel te willen. “‘Slow and steady wins the race’ zeggen ze in het Engels.” 

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24