Ondernemersverhaal

Rockstar Lifestyle

“Wij meten succes niet in macht, geld of status”

Met ondernemen zet je telkens een stap extra, net als met trainen’, zegt sport- en lifestyle-ondernemer Dennis Heemskerk, die samen met Bianca Slotboom Rockstar Kitchen leidt en sportfanaten zo aan gezonde voeding helpt.

Dennis Heemskerk (33) en Gijs Craenmehr (34), oprichters van Rockstar Lifestyle, zijn groeimaatjes avant la lettre. Ze studeerden samen Sport Management & Business aan de Hogeschool van Amsterdam en zijn vaak in de gym te vinden. Maar na hun studie slaan de onafscheidelijke fitnessvrienden ieder een weg in, uitmondend in de corporate wereld. Craenmehr sluit zich aan bij een consultancybureau, terwijl Heemskerk zijn heil zoekt in recruitment. Totdat de late twintigers een gat in de markt zien, hun baan opzeggen en in 2014 besluiten te gaan ondernemen.

‘Gijs zag dagelijks in het park veel mensen in bootcamps trainen’, vertelt Heemskerk over het oprukkende fenomeen van groepstrainingen. ‘Maar hij hoorde tegelijk vaak dat maar weinig mensen echt progressie boekten.

Het begon als een eenmalig project, maar al gauw sloten zich meer mensen aan.' Het eerste kamp, zes weken met drie trainingen per week en een persoonlijke voedingsschema, zat met twee groepen van 10 personen maximaal gevuld.

Handen tekort

Craenmehr belt Heemskerk en de twee besluiten zelf een een bootcamp te starten. ‘Het begon als een eenmalig project, maar al gauw sloten zich meer mensen aan.’ Het eerste kamp, zes weken met drie trainingen per week en een persoonlijk voedingsschema, zat met twee groepen van 10 personen maximaal gevuld.’ Uiteindelijk volgt er ook een tweede bootcamp, waar driekwart van de eerste groep fanatiek mee doorgaat. Hoewel de taakverdeling duidelijk is – naast het lesgeven werkt Craenmehr de strategie uit en buigt Heemskerk zich over de cijfers – stokt het even. Het duo blijkt handen tekort te komen.

Om de onderneming te professionaliseren wordt Johan Versluijs (36), eveneens iemand met een sportopleiding op zak, bij de ploeg gehaald. Het aantal bootcampers dendert door richting de 100. Al gauw groeit Rockstar Bootcamp uit tot Rockstar Lifestyle: een overkoepelend concept waarin niet alleen fysieke training centraal staat maar ook mentale weerbaarheid. ‘Wij meten succes niet in macht, geld of status’, zegt Heemskerk. ‘Maar wij richten ons op een leven met energie, zelfverzekerdheid en veerkracht. Dat bereik je door je te ontwikkelen binnen vier domeinen: fysiek, sociaal, mentaal en spiritueel.’

Rockstar Kitchen

Heemskerk beschrijft dat je met sporten telkens een stapje extra zet. Zo groeit ook het bedrijf verder met een volgende passage in het ondernemersboek: Rockstar Kitchen. ‘Bij sporten is voeding ongelooflijk belangrijk. We wilden mensen naast bootcamps ook gezonde én lekkere maaltijden aanbieden.’

Opnieuw zoekt het fitnessteam versterking en met name iemand met fijne smaakpupillen. Bianca Slotboom (33), afkomstig van croissantmaker Danerol, ontwikkelt een speciaal voedingsprogramma, waar de heren van onder de indruk zijn. ‘Na een korte pilotfase hebben wij haar gevraagd om de keuken te leiden en sinds oktober vorig jaar is Bianca officieel partner.’

Thomas van Firm24 heeft ons vanaf het begin uitstekend geholpen en goed uitgelegd wat het slimst is om te doen met een aandelenoverdracht. Bovendien bleken we een stuk voordeliger uit te zijn dan bij een reguliere notaris. En hij is ook nog eens fitter geworden in de tussentijd.

Gelukkig bood iemand uit zijn bootcamp uitkomst. ‘Thomas van Firm24 heeft ons vanaf het begin uitstekend geholpen en goed uitgelegd wat het slimst is om te doen met een aandelenoverdracht. Bovendien bleken we een stuk voordeliger uit te zijn dan bij een reguliere notaris. En hij is ook nog eens fitter geworden in de tussentijd’, zegt Heemskerk met een knipoog.

Hoewel Heemskerk geen cijfers wil noemen, gaat het met Rockstar Lifestyle, waar Rockstar Kitchen dus onder valt, momenteel goed. ‘Het businessmodel bouwen we steeds verder uit: je doet de bootcamp en stroomt verder naar allerlei programma’s. Inmiddels hebben de vier partners een Rockstar Institute opgericht in een pand in Amsterdam-Oost waar ze dagelijks te vinden zijn. ‘Sporten is eigenlijk niets anders dan een gewoonte en dat gieten we nu in een lifestyle.’

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00