Ondernemersverhaal

Jaïr Vink van Royal Blue Gin

“Heb je een idee? Gewoon doen!”

Gin is de laatste jaren steeds populairder geworden, zo ook bij Jaïr Vink. Wanneer er vrienden over de vloer kwamen was hij degene die iedereen voorzag van de lekkerste hapjes en drankjes. Dit dreef hem ertoe om uiteindelijk zijn eigen onderneming op te zetten: Royal Blue Gin. “Niet zomaar een drankje, maar een hele ervaring”.

Het bedrijf

De gin van Royal Blue Gin onderscheidt zich door zijn koningsblauwe tint. “Die verandert in helder lavendel, zachtroze of fuchsia, afhankelijk van de gebruikte mixer om je heerlijke drankje te maken. Dit van kleur veranderende effect voegt een rijke zintuiglijke ervaring toe die onze gin niet alleen uiterst smaakvol maakt, maar ook aantrekkelijk voor het oog door een gave beleving te creëren bij het uitschenken van het drankje.” Mensen een leuke tijd bezorgen, dat is waar het bedrijf dan ook voor staat. “Hiermee bezig zijn in mijn vrije tijd, naast mijn fulltime baan, is iets wat mij energie geeft.”

“Het zou mij super tof lijken als mijn gin ooit geschonken zal worden bij KLM.”

De start

Jaïr is niet iemand die graag stilzit, dus het ondernemerschap was voor hem een logische keuze. Wel is hij nog fulltime in dienst als analist bij een digital agency. De meeste werkzaamheden binnen zijn eigen onderneming doet hij dus meestal ‘s avonds of in het weekend. Deels een must, maar zeker ook een bewuste keuze. “Ik vind het namelijk super leuk om met collega’s samen te werken en het biedt mij nog enige vorm van stabiliteit op dit moment.” Het ondernemen is hij uiteindelijk “gewoon gaan doen”. “Natuurlijk ben ik in de aanloop naar de start van mijn onderneming al maanden bezig geweest met marktonderzoek, het merk uitwerken en het daadwerkelijke product ontwikkelen, maar ik had vanaf het begin een goed gevoel bij het idee dat ik had en ben hier vol voor gegaan.”

“Ik probeer mijzelf af en toe ook bewust te belonen door toch gezellig een terrasje te pakken."

Het ondernemerschap tot nu toe

Tot nu toe vind Jaïr het ondernemerschap heel leuk, maar ook super uitdagend. “Het leukste vind ik dat het super divers is. Van het bouwen van de website tot het pitchen van de gin bij een restaurant en het inpakken en langsbrengen van pakketjes.” Daarnaast heeft het ondernemerschap Jaïr ook uitgedaagd om uit zijn comfortzone te stappen. “Zo probeer ik ook bepaalde extra nadruk te leggen op activiteiten die ik normaal helemaal niet graag doe, zoals het koud benaderen van potentiële afnemers, zoals restaurants, bars en slijterijen.” Gelukkig heeft Jaïr ook nog de tijd om af en toe zelf van een gin-tonic te genieten. “Ik probeer mijzelf af en toe ook bewust te belonen door toch gezellig een terrasje te pakken met wat vrienden of naar een feestje te gaan. Daarnaast heb ik ook echt gemerkt dat jouw netwerk een van de belangrijkste factoren is die je echt snel verder zullen helpen bij het ondernemen.”

De gouden tip van Jaïr

Dé tip die Jaïr de startende ondernemer wil meegeven is het vragen en accepteren van hulp. “Niet alleen bespaart dit je veel geld, het geeft je ook super veel energie en het maakt het ook allemaal veel leuker om te doen! Probeer het eens, het zal je verbazen hoeveel mensen het leuk vinden om je te helpen!”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24