Ondernemersverhaal

Robbert Hoogstraten & Ard Kortenoeven

“Just keep going.”

Toen Robbert Hoogstraten in het voorjaar van 2020 een korte broek wilde kopen, ontstond het idee voor Faslet. Vanwege de coronapandemie waren de pashokjes gesloten, waardoor Robbert door de kledingmaten het bos niet meer zag. “Laat maar”, dacht hij toen. “Ik heb geen zin in gedoe”. Ard kon zich in dit probleem vinden en daarom richtte ze samen hun bedrijf op om mensen online te voorzien van het juiste maatadvies. 

Faslet: fits like a glove

Om mensen te kunnen helpen bij het vinden van de juiste maat op webshops, is Faslet gebaseerd op data-analyse en machine learning. “Het algoritme is getraind op duizenden datapunten van verschillende merken en modellen van kledingstukken, en kan daardoor zeer nauwkeurig maatadvies geven aan online shoppers. Dit helpt klanten ervaring te verbeteren voor het vinden van de juiste maat, conversie te verhogen, en vermindert retouren.” Faslet, wat staat voor FAShion WalLET, begon als een App. Robbert en Ard merkte helaas al snel dat dit niet de juiste vorm voor hun idee was. Men vond het lastig om zichzelf te meten, hebben geen meetlint of wilde überhaupt niet voor de app betalen. Ze besloten het roer om te gooien en de app aan te kant te schuiven. Nu is Faslet geïntegreerd in tientallen kleding e-commerce webshops zoals o.a Shoeby, Only For Men, A Fish Named Fred, The Stone en andere, waardoor vele online shoppers gemakkelijk en gratis gebruik kunnen maken van het concept.

“We waren het vanaf het begin samen eens dat we een BV, holding structuur wilden opzetten.”

De start

Robbert verhandelde vroeger al knikkers op het schoolplein, en ook Ard had al op jonge leeftijd grote ambities. Het is dus niet geheel vreemd dat ze uiteindelijk samen het ondernemerschap in zijn gerold. De start hebben ze wel in kleine stapjes ondernomen. Eerst overleggen met het thuisfront, dan de financiën op een rijtje zetten en tenslotte goed polsen in het netwerk. “Op deze manier zijn we ook in contact gekomen met Firm24, die ons in het traject goed heeft geholpen.” Over een rechtsvorm hebben ze vervolgens niet lang getwijfeld. “We waren het vanaf het begin samen eens dat we een BV, holding structuur wilden opzetten.” 

Het ondernemerschap tot nu toe

Vanaf de start zijn Robbert en Ard ‘bootstrapped’. Dat wil zeggen dat ze alle beslissingen die genomen moeten worden volledig zelf in de hand hebben. “Hierdoor kunnen dingen soms wat langer duren, maar als de keuze gemaakt is gaan we er samen voor de volle 100 procent voor.” Het ondernemerschap was voor Ard en Robbert, net als voor vrijwel iedere ondernemer, in het begin wel even aftasten. Ard noemt het “een rollercoaster, met ups en downs”. “Je moet blijven geloven in wat je kan en doet, met dat geloof blijven doorgaan zal uiteindelijk succes opleveren.” 

“Dream big, execute small”

De gouden tip

Toen we Robbert en Ard vroegen naar wat ze een startende ondernemer zouden aanbevelen, kregen we de volgende tips: “Je komt elke dag nieuwe dingen tegen. Houd de droom groot, maar maak kleine stapjes. Probeer hobbels te overwinnen, maak fouten en leer ervan’’, aldus Robbert. Ook Ard wilde de nieuwe generatie ondernemers graag iets meegeven: “We zeggen vaak tegen elkaar: just keep running, heel belangrijk. Blijf gewoon gáán. En maak dingen inzichtelijk op basis van metingen. Meten is weten, heel simpel.’’

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24