Ondernemersverhaal

Jeroen Putter van Rtunda

“Ik ben dit bedrijf gestart omdat de markt van Bouw en Vastgoed wel wat innovatie kan gebruiken. ”

Voor Jeroen was het ondernemen nooit een doel op zich, maar toen hij een behoefte op de markt opmerkte, besloot hij toch de stap te zetten. Met het bedrijf Rtunda faciliteren ze vastgoedontwikkelaars in het gebruiken van digitale middelen. “Ik ben dit bedrijf gestart omdat de markt van Bouw en Vastgoed wel wat innovatie kan gebruiken. Met name nu in deze complexe tijd.”

Het bedrijf 

“Wij faciliteren vastgoedontwikkelaars in het gebruiken van digitale middelen. Zo gaat het proces sneller en makkelijker. Het is een behoefte op de markt die ik zag in de traditionele keten. Het zijn vaak lange procedures en dikke pakken papier die onderhevig zijn aan variabelen. Dus wij dachten, dat kan anders en makkelijker. Samen met marktpartijen is de functie gemaakt.”

“Ik ben een optimist maar zet nu wel veel strakkere kaders voor opdrachten en goede ideeën.”

Inlezen en informeren 

Nadat Jeroen zich had ingelezen bij de Kamer van Koophandel en had geïnformeerd bij kennissen kon het ondernemen beginnen: “Zelf heb ik eerst veel geïnvesteerd. Alles viel in het begin duurder uit dan gedacht. Ik ben een optimist, maar zet nu wel veel strakkere kaders voor opdrachten en goede ideeën. Ik probeer nu veel vaker kleine stappen te maken die impact hebben in plaats van grote plannen met hele grote financieringsbehoeftes.”

Werken wanneer je wilt

‘Leuk en leerzaam’, zo noemt Jeroen het ondernemerschap tot nu toe: “Er komen veel nieuwe regels en procedures voorbij waarvan je in loondienst nog nooit gehoord hebt.” Daarnaast heeft Jeroen geen enkele problemen om het ondernemerschap met zijn sociale leven te combineren: “Ondernemen past goed samen met een sociaal leven. Een digitale wereld leent zich er ook voor om op verschillende tijden te kunnen werken. Met name ’s avonds is het prettig om nog een goede slag te maken.”

 "Nieuwe bedrijven staan nu niet op de wensenlijst.”

Concurrentie

Omdat Jeroen met Rtunda anticipeerde op een behoefte in de markt, zijn er nog niet veel concurrenten in dit vakgebied: “Digitalisering staat echt in de kinderschoenen in de Bouw- en Vastgoedsector. Onze grote koppelingen met partners onderscheiden ons. Wij zitten niet op een eiland met één product te wachten. Samen hebben wij een breed aanbod.” Voorlopig is Jeroen dan ook van plan om rustig door te gaan met Rtunda, “We blijven kijken hoe de markt zich ontwikkelt en we blijven nieuwe kansen opzoeken. Nieuwe bedrijven staan nu niet op de wensenlijst.”

De gouden tip

Waar veel ondernemers het liefste niets te maken hebben met de concurrent, heeft de gouden tip van Jeroen hier juist alles mee te maken: “Start met iets kleins en zoek mensen die net als jij gelijkwaardige producten verkopen. Zie het niet meteen als concurrent maar maak het totaal marktaandeel groter met elkaar. Dat scheelt je een hoop geld en je weet van elkaar hoe je acteert.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00