Ondernemersverhaal

Scanmovers

“Het meeste plezier haal ik uit de vrijheid die je hebt als ondernemer”

Maurits Koopman en Boyan Nijpels, eigenaren van ScanMovers, ondervonden zelf vervelende problemen toen zij gingen verhuizen. Ze wilden de verhuizing liever uitbesteden aan een verhuisbedrijf dan zelf aan de slag gaan, omdat beiden hier weinig ervaring mee hadden. Na een lange online zoektocht ontvingen ze talloze offertes. De offertes van al deze bedrijven waren echter zo onduidelijk dat de twee vrienden uiteindelijk besloten om de verhuizing toch zelf maar te gaan regelen. Aangezien Maurits en Boyan allebei twee linker handen hebben, liep de verhuizing volledig in de soep. Er werd zoveel schade gemaakt, dat ze voor dat bedrag net zo goed een verhuisbedrijf hadden kunnen inschakelen. Volgens Maurits en Boyan zijn verhuisbedrijven in het algemeen niet de beste marketeers en daardoor slecht online te vinden. Ze vonden dat dit proces ook anders zou moeten kunnen en begonnen ScanMovers.

ScanMovers biedt klanten de mogelijkheid om een geschikte verhuizer te vinden en het gehele verhuisproces zo makkelijk mogelijk te maken. “We brengen vraag en aanbod bij elkaar en maken de markt veel transparanter”, vertelt Maurits. “De verhuismarkt is een gefragmenteerde markt en verhuizen doet een consument niet vaak”, vervolgt hij. Er is dus niet echt een merk wat mensen kennen en daarom is het lastig om te weten met welk bedrijf ze in zee moeten gaan”, zegt hij. “Daarnaast ontvang je van verschillende verhuizers vaak hele grote verschillen in prijs, maar blijft het voor de consument moeilijk om te weten waar deze verschillen vandaan komen.”

Ons netwerk en Google hielpen bij het oplossen van vele obstakels.

Maurits en Boyan hadden aanvankelijk nog weinig kennis van de verhuisbranche. “Dat was in het begin soms wel een beetje lastig”, vertelt Maurits. Om dit op te lossen, hebben ze met veel verschillende mensen uit de branche gesproken. Op deze manier konden zij veel kennis vergaren om hun dienst echt te laten werken. “Ook ons netwerk en Google hielpen bij het oplossen van vele obstakels”, zegt hij. Gelukkig hadden Maurits en Boyan wel veel ervaring met het beheren van een digitaal platform. Aangezien ScanMovers een digitaal platform is, werkte dat in hun voordeel.

Je doet veel dingen voor de eerste keer en maakt daarbij natuurlijk vaak fouten, maar daar leer je weer onwijs veel van.

ScanMovers heeft nu 18 mensen werken op kantoor. “De afgelopen jaren zijn we als bedrijf enorm gegroeid”, vertelt Maurits. “Je doet veel dingen voor de eerste keer en maakt daarbij natuurlijk veel fouten, maar daar leer je weer onwijs veel van.” Maurits en Boyan zijn erg ambitieus, dus zijn eigenlijk nooit helemaal tevreden met hoe het gaat. “We willen het altijd beter doen, sneller groeien en meer”, zegt Maurits. Op het moment is ScanMovers marktleider in Nederland, maar ze hebben zeker plannen om ook in het buitenland het marktaandeel te vergroten.

“Het meeste plezier haal ik uit de vrijheid die je hebt als ondernemer”, vertelt Maurits. “Het verschil tussen weekend en doordeweeks is vrij klein, doordat werken niet voelt als een verplichting” vervolgt hij. “En dat vind ik heerlijk.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00