Ondernemersverhaal

Fred Streefland van Secior

“Go big or go home”

De oprichters van Secior zagen jaren geleden hoe een data engineer vanaf zijn smartphone het datacenter op afstand zo kon aanzetten. Maar als hij dat kan kunnen hackers dat toch ook? Het idee voor een eigen cybersecurity bedrijf werd geboren.

Richt je op een niche

Secior is een 100% Nederlands cybersecurity bedrijf voor datacenters. “Wij helpen datacenters met hun cybersecurity en zorgen ervoor dat zij aan de nieuwe EU wet- en regelgeving voldoen (NIS2 Directive).” Het bedrijf is relatief nieuw maar door zich op een specifieke niche te richten weten ze concurrentie tegen te gaan. “Wij onderscheiden ons van de enkele OT cybersecurity bedrijven door onze kennis over en ervaring in de datacenter industrie.” Het bedrijf geeft een overzicht van alle systemen, netwerken en risico’s en kan vervolgens assisteren in het oplossen van de risico’s.

“Ik krijg er energie van en word er blij van”

Start-up fase

Het ondernemerschap overviel Fred, maar zijn compagnon deed grondig onderzoek wat hun bedrijf richting gaf. Vervolgens deed Fred ook eigen onderzoek “ik heb veel gelezen en gesproken met andere ondernemers, die in de cybersecurity industrie werkzaam zijn.” Verder koos Fred ervoor om zelf te investeren in zijn bedrijf. “Aangezien wij nog in de start-up fase zitten kan ik nog weinig zeggen over valkuilen/blunders/verkeerde investeringen. Over een jaar weet ik meer.” Ook op het gebied van klantenbinding is alles nieuw. “Wij zijn pas 5 maanden bezig met het opbouwen van relaties, business development en het enthousiasmeren van onze eerste klanten.”

Nieuwe uitdagingen

Het ondernemerschap was voor Fred een nieuw gebied. “Ik heb 30 jaar in loondienst gewerkt en durfde nooit de stap te nemen, ondanks dat het mij regelmatig werd geadviseerd om voor mezelf te gaan werken.” Maar nu hij eenmaal is begonnen vindt hij het ondernemen spannend en uitdagend. “Er komt heel wat op mij af en ik moet overal iets van vinden. Dat is wel ontzettend leuk. Het is pionieren en alle tijd en energie die ik erin steek, komt direct ten goede aan mijn eigen bedrijf.” Het maken van lange uren was Fred door zijn baan in loondienst al gewend. Maar als ondernemer weet hij nu iedere dag minimaal een uurtje sport vrij te houden. “Om mijzelf fit te houden. Een fit lichaam betekent vaak ook een fitte geest.”

“Iedere ondernemer is uiteindelijk baas over zijn/haar eigen geluk”

Doelen stellen

In de toekomst wil Fred dicht bij zichzelf blijven, “mijn doel is om vooral plezier te houden in datgene wat ik doe. Dat heb ik altijd al gedaan, dus dat wil ik graag zo blijven doen.” Verder ziet hij kansen liggen voor de verdere uitbreiding van Secior. Hij wil “Secior op bouwen tot DE cybersecurity autoriteit van Europa, waar de meeste datacenters in Europe klant van zijn.” Hiermee hoopt hij “de Europese kritieke infrastructuur een stuk weerbaarder te maken tegen digitale aanvallen, zodat onze maatschappij veiliger kan functioneren.”

“Mijn doel is om vooral plezier te houden in datgene wat ik doe”

Alles geven

Fred is iemand die er 110% voor gaat en raadt andere ondernemers aan dit ook te doen. “Ik ga ervoor en mocht het onverhoopt niet lukken, dan heb ik er in ieder geval alles aan gedaan en kan ik mezelf niets verwijten.” Zoals zijn mentor hem ooit heeft verteld “go big or go home!”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24