Ondernemersverhaal

Arie-Jan van Berkum van SEO vrienden

“In het begin dacht ik dat ik alles zelf moest kunnen.”

Als zoon van ondernemende ouders was Arie-Jan al vroeg geïnspireerd om iets voor zichzelf te beginnen. Toen hij kennismaakte met SEO vrienden, een bedrijf dat andere bedrijven helpt in het behalen van resultaten door hun online marketing rendabel te maken, was hij om.

Het bedrijf

SEO vrienden, ontstaan vanuit een internationale webwinkel, is een bedrijf dat op veel verschillende manieren marketing optimaliseert. Ze kunnen een website voor je bouwen, een internationale campagne opzetten, maar er ook voor zorgen dat jouw bedrijf makkelijker wordt gevonden in zoekmachines. “We hebben allerlei systemen ingericht om bedrijfsmatig goed gestructureerd te blijven.” Het bedrijf hecht daarbij veel waarde aan een persoonlijke aanpak. “Je ziet vaak bij grotere bedrijven dat het allemaal via een contactpersoon moet lopen. Dan heb ik zoiets van, laat het bij de professional die daar het meeste van weet. Dan heb je ook geen ruis op de lijn.”

“Ik heb geleerd dat ik het belangrijk vindt om met de juiste partners te werken”

Samenwerken

Arie-Jan komt uit een ondernemend gezin en werkte vroeger ook al een tijd als zelfstandige. Deze ervaring heeft hem veel geholpen toen hij als aandeelhouder in SEO vrienden stapte. Met SEO vrienden koos hij ervoor met twee andere ondernemers in zee te gaan, “ik vond het wel mooi om de krachten te bundelen.” Volgens hem is het de perfecte balans, “Met z’n drieën weet je meer. De jongste is begin dertig en de oudste zesenvijftig, en brengen zo ieder hele andere kwaliteiten in het bedrijf.” Dit is ook nodig om de concurrentie tegen te gaan. “We zijn een online marketingbedrijf met internationale ervaring, en dat zie je niet vaak terug in Nederland.”

Ondernemen met een gezin

Het kan soms lastig zijn om het ondernemerschap met een sociaal leven te combineren, maar Arie-Jan zorgt dat hij zijn aandacht goed verdeelt, “We hebben nog jonge kinderen, dus die verdienen ook veel aandacht.” Hij kiest zijn momenten om zich te focussen, en zorgt zo dat hij ook van het gezinsleven kan genieten. “Ik ben meestal twee dagen fulltime op kantoor, dan kan ik me daar helemaal focussen, en de rest van de week werk ik vanuit mijn thuiskantoor.” Flexibel zijn blijkt dus erg belangrijk, maar dat betekent niet dat om 5 uur de laptop wordt dichtgeklapt, “Nee, het ligt eraan wat je nog moet doen, als je nog even iemand moet bellen probeer ik me daar nog op te focussen. Dat hoort er nou eenmaal bij.”

“Het zou zomaar kunnen dat we een webwinkel erbij hebben over een tijdje”

Groeien, groeien, groeien

In de toekomst ligt de eerste focus op de groei van SEO vrienden, “misschien dat ik naast dit project nog een ander bedrijf zou beginnen, maar dat weet ik nog niet.” Verder wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding en professionalisering van het team en wordt er tijd in nieuwe platformen gestoken. “Er kijken zo’n 10.000 tot 15.000 bezoekers per maand op onze website, die op het punt staat vernieuwd te worden. Maar er is nog veel te doen aan onze social media, daar moeten we in de toekomst meer op focussen.”

De gouden tip 

Arie-Jan raadt mede-ondernemers aan om kritisch naar zichzelf te kijken. “Zoek naar je zwakke kanten, en vraag om hulp." "Ik ben bijvoorbeeld niet heel sterk in mijn administratie en ga daarom naar iemand toe waar ik een goed gevoel bij heb, die mij daarin ondersteunt.” De investering die je hiervoor moet maken is het volgens hem zeker waard, “Het betaalt zich altijd wel terug als er goed werk wordt geleverd.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24