Ondernemersverhaal

So Loving

“Als je dromen hebt, laat ze uitkomen”

Ondernemen zit in de familie bij Zandinga. Vader en moeder twijfelden er dan ook niet lang over toen hun dochter, die al een aantal jaar een eigen winkel runt, aangaf dat zij wilde uitbreiden; wij helpen mee! Het was het begin van hun eigen franchise.

Het bedrijf

SoLoving Alphen BV is een mooie en elegante erotiek winkel, met een webshop. “Alleen online is de concurrentie groot, daarom richten we ons ook met name op de winkel en zorgen we ervoor dat we goede producten en adviezen kunnen aanbieden.” Volgens moeder Liesbeth is goede marketing de key to success. “Op social media zijn we erg actief en proberen ook regelmatig berichten te plaatsen. We hebben ook een journalist die ons helpt, met het maken van advertenties online en in de plaatselijke krant. Naamsbekendheid is belangrijk net zoals de mond-tot-mondreclame van klanten.”

We proberen ervoor te zorgen dat de klant met een goed gevoel onze winkel weer verlaat.

Het begin

Liesbeth en haar man zijn al langer ondernemers. “Wij hebben een poos een eigen onderneming gehad. We beheerde een Bed & Breakfast in Oostenrijk. Door Corona moesten we helaas terug naar Nederland. Toen zijn we alle twee weer voor een baas gaan werken.” Toen hun oudste dochter aangaf haar winkel uit te willen breiden, begon het toch weer te kriebelen bij het stel. Maar dit keer in een hele andere tak. “Ik heb me vooral veel ingelezen op het internet, en me laten informeren bij de Kamer van Koophandel. Gelukkig kon mijn dochter me ook heel veel vertellen en leren, omdat ze zelf ook een winkel heeft.” Het verliep over het algemeen erg goed, maar er zijn ook wat obstakels. “Het lastigste vond ik om de voorraad bij te houden. Ik heb wel eens van een artikel veel ingekocht omdat het artikel erg goed liep. Vervolgens verkocht ik er daarna geen één meer.”

Ondernemen combineren

Liesbeth is een echt mensenmens en het ondernemen past daar perfect bij. “Ik vind het heel erg leuk! Ik ontmoet zoveel verschillende mensen”. Overdag is er een drukke planning, maar er wordt ook tijd gemaakt voor ontspanning. “In de avonduren zijn we dicht en hebben we alle tijd voor onze sociale contacten. We hebben er ook bewust voor gekozen om de winkel op zondag gesloten te houden. Zo houden we tijd over voor onze vrienden en elkaar. De bedrijfstelefoon blijft ‘s avonds ook in de winkel. We zien de berichtjes de volgende dag wel weer.”

Toekomstplannen

Liesbeth is enthousiast over de toekomst en wil vooral lekker zo doorgaan. “Ik zie de toekomst rooskleurig in. De winkel loopt goed en de klanten zijn tevreden. Ik kan het werk goed combineren en ben erg blij met hoe het nu gaat. Ik heb geen ambitie om nog meer eigen bedrijven te beginnen.”

De gouden tip

Je moet leven alsof het je laatste dag is. “Je leeft maar één keer en je bepaalt zelf of je blijft dromen, of dat je eraan gaat werken. En waar een wil is, is een weg.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24