Ondernemersverhaal

Wrappygood.com

“Luister naar je hart. Angst duurt maar even, maar spijt een heel leven”

Stephanie heeft na haar sabbatical een nieuwe weg ingeslagen: het ondernemerschap. Samen met haar compagnon Fabienne is zij Wrappygood.com begonnen; een bedrijf dat zich richt op het verminderen van single-use plastic en voedselverspilling. Het bleek een behoorlijk proces maar ze geloven beiden in de kracht van hun aantrekkelijke design.

Het bedrijf

Wrappygood is een duurzame folie dat eten langer vers houdt. Het kan voor van alles worden ingezet. “Ons assortiment bestaat nu uit foodwraps waar je kliekjes, je lunch of een tussendoortjes in kan bewaren, maar ook dat stuk (Parmezaanse) kaas of die halve avocado blijft goed bewaard en vers”. Het is volgens de dames de hoogste tijd om duurzame keuzes te gaan maken. “Als je er eenmaal aan begint ben je verkocht, alleen dat eerste drempeltje moet je even over. Met onze marketing en service achtergrond proberen we dit drempeltje op allerlei manieren door consumenten te laten nemen.” Hoewel er aardig wat concurrentie op de markt is, onderscheidt Wrappygood zich door hun oog voor details. “Onze coating over de doekjes is echt de beste, veel van onze concurrenten hebben een coating die een bakje niet voldoende ‘pakt’. Dat is enorm irritant, dan heb je na 2 gebruiken al geen zin meer, de bakjes zijn dan ook niet stapelbaar in je koelkast en nemen daardoor te veel ruimte in.” Hoewel er nu vooral tijd in het product wordt gestoken, is er wel al een opzet voor het binden van klanten. “We bouwen nu een fors mailbestand op. In de nabije toekomst willen we ons productassortiment uitbreiden en onze klanten via social en email daarover berichten. Dan gaan we voor onze klanten er natuurlijke leuke acties aan koppelen.”

We gaan gewoon kijken of we dit zelf kunnen ontwikkelen, hoe moeilijk kan dat nou zijn?

De start

Stephanie heeft zich tijdens haar sabbatical maandenlang verdiept in het idee van de ‘bussiness for good.’ Ze las boeken, ging naar congressen en onderzocht duurzaamheid en circulariteit. De stap naar het ondernemen bleef spannend. “Ik moest een financiële angst drempel nemen. Met een gezin met 3 jonge kinderen en mijn man die ook ondernemer is voelde het erg spannend en onveilig om deze stap te nemen. Maar de passie won het, ik kon en wilde er niet mee stoppen.” De voorkennis heeft enorm geholpen. “Ik wist vanuit mijn vakgebied dat klein beginnen, experimenteren de manier is om uit te vinden of je product aanslaat in de markt en of je aanpassingen moet doen. Fabienne had dat in de praktijk ook al meermaals ondervonden.” Uiteindelijk heb je dan ook wat. “Na maanden ontwikkelen, lachen, testen en nog meer ontwikkelen hadden we de gouden formule in handen waar onze testgroep laaiend enthousiast over was.” De dames hebben vooral veel van hun eigen tijd geïnvesteerd in het maken van het product, zo bleef de eigen financiële investering laag. “En dan als je echt LIVE gaat, echt doodeng vond ik dat… alsof je in je nakie op straat gaat lopen. Maar wat een kick was het ten al die positieve reacties binnenkwamen.”

“Een origineel en duurzaam moederdag kado. Veel leuker en beter voor de planeet dan chocola, een boek of parfum“

Het ondernemerschap

Het ondernemen bevalt enorm. “We doen alles zelf, mijn compagnon en ik houden ervan om meerdere ballen in de lucht hoog te houden dus wij genieten daar enorm van. Het ontwikkelen van het product, de webshop bouwen, de product fotografie, de juridische kant maar ook alle technische en financiële zaken: het is zo leuk, spannend en leerzaam om dat te doen.” De sociale kringen van Stephanie vangen haar ondernemersgeest enorm positief op. “Mijn kinderen en partner vinden het heel erg leuk wat ik aan het doen ben en kijken vol verwachting mee waar dit heen gaat. Vrienden en familie moedigen het aan en helpen mee om ons bereik te vergroten. En alle sociale activiteiten die ik voorheen deed doe ik nog steeds en ik ben in mijn gezinsleven veel flexibeler geworden dan toen ik nog in loondienst werkte.” Het ondernemen geeft de dames energie. “Omdat ik het werken voor Wrappygood als zo leuk ervaar heb ik er elke dag zin in om het te doen. Echt, ik kan iedereen aanraden om de stap te wagen”

Kortom, genoeg dromen en plannen maar stap voor stap, experimenteren en leren is ons moto!

Toekomst

Het is de bedoeling dat Wrappygood een groter assortiment krijgt. “Onze ambitie is om het merk WrappyGood uit te bouwen naar een productlijn van aansprekende duurzame producten die je eten zonder gebruik van plastic verpakken en langer vers houden. Wij hebben nog meerdere ideeën op de plank voor verschillende producten in de productlijn van de wrappies maar ook een nieuwe productlijn zit al een tijdje in ons hoofd. Daarnaast is het onze droom om de wrappies in Nederland te blijven produceren in een circulaire keten in samenwerking met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.” Een eigen fabriekje voor de productie sluiten de dames niet uit. “Dat lijkt ons te gek maar samenwerking met een fabriek/partners in NL/EU behoort ook tot de mogelijkheden.”

De gouden tip

Stephanie geeft aan dat het pad van het ondernemerschap niet zonder slag of stoot zal zijn. “Je zult dipjes tegenkomen die je aan het twijfelen kunnen brengen of je wel door moet gaan. Als je naar die podcasts luistert kom je erachter dat elke ondernemer die heeft. Dat is heel normaal. Dat gaf mij elke keer zoveel energie als ik zo’n podcast had geluisterd. De podcast: sleutel tot succes | de ondernemer vind ik echt een topper.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24