Ondernemersverhaal

Roderik en Pim

“We bieden een invulling van een behoefte van een bevolkingsgroep en tevens een maatschappelijk probleem.”

Roderik en Pim zijn ruim een jaar geleden met het starten van een platform voor senioren vanaf 65 jaar waar zij elkaar kunnen ontmoeten en online spelletjes kunnen spelen (Soos.nl). Zij merkten dat er binnen deze bevolkingsgroep een duidelijke behoefte was naar contact en zingeving en besloten daar een online community voor op te zetten! 

Een onderneming ter bestrijding van eenzaamheid onder ouderen

Beiden hebben een achtergrond op commercieel gebied, maar besloten dat het tijd was om iets aan de maatschappij terug te geven. “Al brainstormend kwamen we uit op de seniorenmarkt waar een grote en sterk groeiende groep mensen onderdeel van is. Binnen deze groep van ruim 3 miljoen mensen zijn eenzaamheid en zingeving vaak terugkomende thema’s. We zijn in staat geweest om ontmoeten (daten) vanuit het spelen van spelletjes te integreren. Op deze manier bieden we een invulling van een behoefte en tevens een maatschappelijk probleem.”

Vooralsnog zijn wij enige aanbieder van een dergelijk platform.

Het begin van het proces

Na het nodige onderzoek begonnen de twee met het schrijven van een businessplan, waarna zij de naam soos.nl kochten en een beeldmerk lieten maken. Ze zitten nog in de beginfase van hun onderneming, aangezien het platform net pas klaar is. De mannen zijn nu bezig met de uitbreiding en ontwikkeling van de onderneming. “Op dit moment is het platform net klaar en zijn we bezig met de marketing en sales inzet.” Tijdens hun proces hebben ze wel wat obstakels overwonnen, maar met goede moed groeien ze door. “Natuurlijk gaat niet alles in één keer goed. Tijdens de bouw van het platform kom je achter dingen die je vooraf niet weet. Wanneer we het nog een keer doen, zouden we een meer gestructureerde aanpak kiezen. Met name de logistiek en functionaliteit van het platform is een pittige klus.”

Ondernemen 

Het ondernemerschap gaat het duo goed af en ze halen er veel energie uit. “We zijn natuurlijk gestart. Het maken van onze plannen en bouwen van het platform heeft ruim een jaar geduurd. We leren veel in een wereld waar we allebei niet oorspronkelijk vandaan komen. Leuk om op te merken is dat ons idee door veel mensen wordt toegejuicht en waardoor we veel nieuwe contacten opdoen en op deze manier weer veel bruikbare informatie ophalen."

Het platform is tot stand gekomen door een manifest, waarbij het design en de techniek worden samengebracht.

SooS in de toekomst

“Vooralsnog zijn wij enige aanbieder van een dergelijk platform. Natuurlijk zijn er spelletjes sites en dating platforms. De combinatie en dan specifiek voor de seniorenmarkt maakt ons - zover wij kunnen beoordelen - uniek.” Hierdoor denken Roderik en Pim met zelfvertrouwen dat de onderneming zal groeien met nog meer functies voor ouderen, maar voor nu willen ze zich vooral focussen op het voornaamste doel van SooS: het samenbrengen van ouderen. “We zijn binnen onze structuur voorbereid om meer dingen te ondernemen. Op dit moment is het ons doel eerst SooS alle aandacht te geven en onze focus niet teveel te versnipperen.

De gouden tip

Volgens de twee ondernemers is het het belangrijkste om de dingen simpel te houden om zo de onnodige onzin te voorkomen. Hun advies naar andere ondernemers is dan ook: “Stick to your plan, laat je niet teveel afleiden door allerlei omstandigheden. Stel je klanten centraal en dan komt de rest vanzelf!”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00