Ondernemersverhaal

YeuMan Ho van Souffle Café

“Een open mindset voor problemen is essentieel voor ondernemerschap.”

Ontmoet YeuMan Ho, de drijvende kracht achter Souffle Café. Zijn missie? Het introduceren van heerlijke Aziatische lekkernijen zoals Soufflé pancakes en Eggtoasts in Nederland. Dit levendige verhaal neemt je mee op YeuMan's culinaire reis, van inspirerende ontdekkingen in Azië tot het serveren van deze unieke gerechten in zijn eigen café. Zijn doel is eenvoudig: Nederland kennis laten maken met nieuwe smaken en tegelijk een gezellige sfeer creëren. Nieuwsgierig hoe YeuMan deze smakelijke uitdaging aangaat? Duik dan in het verhaal van Souffle Café en laat je meeslepen door zijn gastronomische avontuur!

Souffle Café

Souffle Café is een restaurant dat is opgezet door YeuMan Ho. Souffle Café heeft Aziatische gerechten op het menu: je kunt er genieten van Souffle pancakes en cakerolls uit Japan en Eggtoasts uit Zuid-Korea. Soufflé pancakes waren, zoals de naam misschien al doet vermoeden, het eerste product van Souffle Café. Het zijn luchtige, 4-5 centimeter hoge pannenkoekjes en komen met allerlei sauzen en toppings. Tijdens de coronaperiode heeft YeuMan ook Eggtoasts aan het menu toegevoegd. Deze brioche toasts zijn ook luchtig en 4 centimeter breed, gevuld met scrambled eggs en ook deze komen met verschillende toppings en sauzen. 

Inspiratie uit Azië 

Het reizen bracht YeuMan Ho op het idee om Soufflé pancakes te verkopen. In Azië zag hij veel van dit soort concepten. “In Londen worden zulke foodtrends snel overgenomen en die komen dan langzamerhand naar Europa overgewaaid.” YeuMan merkte op dat de Soufflé pancakes nog niet in Nederland werden verkocht, dus zag daar potentie in. De keuze voor een horecatent kwam niet uit de lucht vallen; zijn ouders hadden vroeger afhaalrestaurants, waardoor werken in de horeca geen onbekend terrein voor hem was. YeuMan had vanaf het begin al in gedachte dat Souffle Café een holdingstructuur moest krijgen. Hij vertelt hierover: “Deze structuur maakt het in het begin minder rendabel, maar is voor een later stadium wel interessant”.

“In Londen worden zulke foodtrends snel overgenomen en die komen dan langzamerhand naar Europa overgewaaid.”

Open mindset

Voorbereiden op een baan als “ondernemer” is volgens YeuMan moeilijk. “Uiteindelijk ben je de eindverantwoordelijke voor alle vragen en problemen omtrent de onderneming. Ik denk dat je je alleen kan voorbereiden op het ondernemen door een open mindset te hebben voor alle mogelijke problemen. Als je van tevoren al denkt dat het je niet gaat lukken of dat je problemen niet wilt of kan oplossen, heb je de onderneming in principe al opgegeven voordat je eraan begint.” Souffle Café is deels gefinancierd door Qredits en deels via familie. “Valkuilen en blunders kwamen later”, vertelt YeuMan. “Mede door corona, had ik het inplannen van personeel onderschat. Dat heeft tot wat financiële problemen geleid.”

Ondernemen is divers en dynamisch 

Ondernemen was niet van jongs af aan YeuMan’s plan. “Ik heb Autotechniek gestudeerd, iets heel anders dan horeca. Tijdens de studiejaren had iedereen voorgenomen om daarna te werken voor iemand anders. Ik was zelf ook niet echt bezig met ondernemen in die tijd.” Maar ondernemen trekt YeuMan juist heel erg aan, met name de diversiteit in werkzaamheden. “Het geeft me veel motivatie om iets op te bouwen en dat tot een goed lopend bedrijf te brengen.”

Na de studie is YeuMan direct een webshop voor iPhone accessoires begonnen. Dit was meer een parttime job met als doel ervaring op te doen in het ondernemen. Daarna heeft hij de stap gezet naar een fysieke winkel in het plasti dip/belettering van auto’s. Helaas moest hij hier na 3 jaar helaas mee stoppen vanwege gezondheidsproblemen. In de jaren erna heeft hij ervaring opgedaan bij elektrische auto en heftruck fabrikanten. Tijdens deze werkzaamheden moest hij veel reizen, wat hem op het idee van Souffle Café bracht. Wat vindt YeuMan van het ondernemen tot nu toe? “Ondernemen heeft zo z'n voor- en nadelen. Er is geen sluitingstijd, dus je bent er continu mee bezig. Het is een non-stop proces om steeds efficiënter te werken. Dit maakt het ondernemen zo dynamisch en interessant.”

Veel potentie, weinig concurrentie

Er is weinig concurrentie, omdat Souffle Café een van de eerste restaurants van Soufflé pancakes in Nederland is. Ook is er binnen Nederland nog veel groeipotentie. Het grootste deel van de Nederlanders heeft namelijk nog nooit Soufflé pancakes geprobeerd. Souffle Café kan hierdoor dus de standaard neerzetten. “En als er toch kenners van Soufflé pancakes zijn die het buiten Nederland heeft geprobeerd, moet je goed luisteren wat zij ervan vinden, zodat je de gewenste kwaliteit kan leveren.” Klantenbinding regelt Souffle Café via social media. 90% van de klanten maakt eerst een foto voordat ze de Soufflé pancakes gaan eten. Veel van deze foto’s worden op Instagram geplaatst, die Souffle Café vervolgens re-post. Naast de social media werken ze ook met een digitale spaarkaart. Via deze manier komen de klanten terug voor een extraatje.

Souffle Café en privé 

En hoe combineert YeuMan zijn sociale leven met het ondernemen? “Afhankelijk van het soort onderneming, zal je toch een deel van je sociale leven moeten inleveren”, zegt hij. Omdat Souffle Café overdag open is en dus “kantoortijden” heeft, lukt het YeuMan om het te combineren met zijn sociale leven.

“Zorg goed voor de mensen die voor je werken. Zij zorgen ervoor dat de kwaliteit van je onderneming naar buiten wordt gebracht.”

De toekomst

In de toekomst wil YeuMan uitbreidingen doen van de huidige zaak. Hij is al bezig met de plannen, maar op dit moment nog op een laag pitje. Ook andere plannen liggen al op de plank, maar hij wacht nog op het juiste moment. “Hopelijk kan ik deze plannen in de toekomst ook uitrollen.”

Gouden tips

YeuMan heeft zeker tips voor andere ondernemers. “Zorg goed voor de mensen die voor je werken. Zij zorgen ervoor dat de kwaliteit van je onderneming naar buiten wordt gebracht. Als zij voelen dat ze gewaardeerd worden, zijn ze sneller geneigd om dat extraatje voor je te doen.” Verder zegt YeuMan dat het belangrijk is om een open mindset te hebben. “Zorg dat je ervoor open staat om alle problemen op te lossen en dat je denkt dat alles mogelijk is. Zonder zo’n mindset geef je sneller op en ga je er niet helemaal voor.”

En het beste advies dat YeuMan heeft gekregen? “Ga op je gevoel af, maar houd een luisterend oor.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24