Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal Stamps

“Wij geloven in de steun en kracht van een postzegel: net dat beetje extra moeite.”

Vorig jaar kreeg de moeder van Tess voor de derde keer de diagnose kanker. Tijdens haar traject besloot ze haar omgeving mee te nemen door haar verhaal te delen via een reisapp. “Ze wist uit eerdere trajecten wat er op je af komt: alle ‘hoe is het’ vragen, lief bedoelde appjes en gesprekken. Maar ze wilde zich concentreren op gezond worden, niet op de kanker zelf. Mijn moeder besloot daarom haar traject via een reisapp te delen: de reis naar gezondheid.” En zo ontstonden bij Tess en haar moeder Pien het idee voor hun onderneming: de app Stamps. Een veilig omgeving waar je een emotioneel traject kan delen met familie, vrienden en andere relaties.

Persoonlijke inspiratie

“Aan het eind van haar traject ondervonden we hoeveel meer het gebruik van de reisapp bracht dan slechts efficiënte communicatie. Ze werd door het jaar heen overladen met steun, kaartjes, bloemetjes, noem het maar op. Bovendien bleef haar hele netwerk meelezen en betrokken. Tijdens haar hele behandeling had zij het idee dat ze er niet alleen voor stond. 

En dat is niet vanzelfsprekend, want de drempel om te bellen wordt meestal alleen maar hoger als je een tijdje geen contact hebt gehad. Door haar dagelijkse updates in de app waren er juist leuke haakjes voor haar dierbaren om contact op te nemen.” Daarom besloten Tess en haar moeder Pien een app te maken met een soortgelijk effect: “In Stamps kun je in een veilige omgeving een emotioneel intensief traject delen, zoals kanker, afvaltrajecten of bijvoorbeeld fertiliteitstrajecten. Je kunt eenvoudig en zo vaak als je wilt updates plaatsen. Met een unieke code nodig je familie, vrienden en collega’s uit om jou te volgen. Zij kunnen dan meelezen en meeleven in Stamps. Reageren hoeft niet met woorden; het kan ook gewoon met een emoticon. Als je iemand echt wilt verrassen, kan je vanuit de app ook een kaartje, bloemetje of bijvoorbeeld brownie box sturen.”

“Wij geloven in de steun en kracht van een postzegel: net dat beetje extra moeite.”

Ondernemen of toch consultancy?  

In eerste instantie was Tess niet van plan om te gaan ondernemen, maar het bleek een goede match. “Ik heb eigenlijk altijd gedacht de consultancy in te gaan, dus ik ben mijn studie met die oogkleppen op gaan doen. Eigenlijk heeft afstuderen tijdens corona me breder aan het denken gezet. In alle sollicitaties kwam naar voren dat ik impact wilde maken, dat ik hou van de combinatie tussen denken en doen en dat ik autonomie nodig heb in mijn werk. Vaak sloot dat niet aan bij de vacature. Steeds meer mensen wezen me op ondernemerschap. Ik voel me een ander mens sinds de dag dat ik dat besluit genomen heb. Mooi hoe de dingen kunnen lopen.” 

Het juiste pad 

“Het geeft mij heel veel energie. Het is divers, uitdagend, en het is een combinatie tussen denken en doen. Alle ideeën die ik heb kan ik meteen uitvoeren. Het belangrijkste is voor mij dat er veel mensen zijn die de waarde van Stamps herkennen en die aangeven dat ze dit graag hadden gehad. Hierdoor weet ik echt zeker dat ik op het juiste pad zit en dat ik voortaan iedereens reis op deze manier wil verlichten.” Maar er is meer dan alleen ondernemen, en dat beseft Tess maar al te goed: “Ik sta met regelmaat stil bij de vraag wat je zou doen als je opeens nog maar een jaar te leven hebt. En hoewel ik zeker in mijn onderneming zou blijven investeren zo lang dat kan, met name met tijd en energie, weet ik ook dat vrienden en familie altijd op één zullen staan. Als ondernemer is er altijd wel iets te doen, altijd wel iets niet af. Maar dat zijn ook bijna altijd dingen die de dag erna nog kunnen. Dus ik denk dat het een kwestie is van prioriteiten, en mijn sociale leven heeft prioriteit in de extra uren. Dat maakt het makkelijker om alle to do’s thuis achter te laten en gewoon weer te genieten van mijn rijke sociale leven."

“Apps zijn best koud en de makers ken je normaliter niet. Maar wij proberen ons wel te laten zien en bereikbaar te zijn.”

Een blik op de toekomst

Stamps is nu ruim een maand live en Tess en Pien hebben best wat geïnvesteerd. “We willen dit natuurlijk dolgraag terugverdienen, maar het hele verdienmodel moet zichzelf nog bewijzen. We lopen nu aan tegen de doorontwikkeling van de app. We hebben veel ideeën, maar willen ook naar de gebruiker luisteren. Alleen dat wordt weer makkelijker bij meer gebruikers, wat doe je eerst: investeren, of wachten? Dat is het kip of het ei verhaal.” Het succesvol maken van Stamps heeft de komende jaren alle prioriteit: “Ik wil heel graag zorgen dat Stamps een succes wordt en dat het vanzelfsprekend wordt om je emotionele verhaal open te delen met je netwerk. Dat mensen weer meer verbinding vinden met elkaar via de telefoon in plaats van dat het mensen uit elkaar drijft. Dat mensen zich minder eenzaam voelen tijdens lange en intensieve reizen. De komende jaren zal dit dus absoluut mijn prioriteit hebben.”

De gouden tip 

Zelf wist Tess niet wat haar te wachten stond toen ze begon met ondernemen. “Ik heb veel onderzoek gedaan, zoals marktonderzoek, maar ik ben ook gewoon de website van de KvK helemaal doorgespit. Eigenlijk had ik geen idee wat erbij zou komen kijken, maar gaandeweg leer je er veel over. Ook heb ik wel een rijk netwerk aan mensen die graag meedenken, dus heb ik ook geleerd om de hulpvraag te stellen als dat nodig was. Nog steeds stuit ik op dingen die ik niet weet, maar ik weet waar ik moet zijn voor het antwoord en kom er samen met Pien altijd wel uit.” Nu Tess een tijdje bezig is heeft ze wel een gouden tip voor andere ondernemers: “Neem de tijd voor creativiteit, zowel om even op te laden, als om nieuwe ideeën te krijgen. Deel je verhaal ook met jouw netwerk. Dit creëert veel begrip voor wat je doet en wat het van je vraagt om iets helemaal op te zetten.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00