Ondernemersverhaal

Grim Bouwmeester (& Mireille Walgraeve) van Trinity Sales

“Eerlijkheid is echt het allerbelangrijkste.”

Toen Grim, Mireille en Marcel elkaar leerden kennen bij een sales bedrijf, merkten ze alle drie al gauw dat ze samen andere ideeën hadden over hoe goed werkgeverschap eruit zou moeten zien en wat de formule is om samen met een klant of partner tot succes te komen. Daarom kwam op een gegeven moment de ambitie om een eigen onderneming te starten. Dit werd Trinity Sales: een sales support bedrijf dat andere bedrijven helpt met hun sales uitdagingen. “We wilden het heel graag met zijn drieën doen, omdat de samenwerking en het vertrouwen onderling zo groot was. Daarom hebben we besloten om de stap te wagen en het avontuur van een eigen bedrijf aan te gaan. Hierbij zijn Mireille en ik met Trinity begonnen als eigenaren, en Marcel is hier als Projectleider als eerste ingestapt.”

Trinity Sales

Met hun bedrijf helpen Grim en Mireille andere bedrijven met hun sales uitdagingen en het realiseren van hun groeiambities. Naast grotere, meer gearriveerde bedrijven behoren ook kleinere, jongere bedrijven tot hun klanten, die wel groeiambities hebben maar nog geen eigen sales apparaat om dit vorm te geven. “Dat doen wij door middel van verschillende soorten belcampagnes, koude en warme acquisitie en leadgeneratie, ondersteuning bij het opschonen, verrijken of uitbreiden van databases, uitnodigingen realiseren voor events, webinars en nog veel meer,” vertelt Grim. Het is een branche met best wat concurrentie, maar ze zorgen voor genoeg onderscheid. “Waar andere bedrijven alleen afspraken leveren bieden wij een heel pakket aan informatie en sales ondersteuning.”

"We zijn er klaar voor om de onvermijdelijke fouten die we als beginners gaan maken op te lossen. Dat is niet erg, daar leren we van."

Veel praktijkervaring 

Door hun praktijk- en levenservaring was het makkelijker om te beginnen met ondernemen. “Hoe we het vakinhoudelijk moesten runnen als ondernemer was al duidelijk door alle lessen die we in het verleden hebben geleerd. Datzelfde geldt voor ondernemerschap in het algemeen. We hebben zoveel gezien wat we ook willen en ook zoveel gezien wat we absoluut nooit willen terugzien in ons bedrijf.” Toen ze de stap zetten, begon dit met investeringen. “We hebben een aantal supertoffe investeerders getroffen die Trinity Sales en het realiseren van onze dromen mogelijk hebben gemaakt. En niet alleen dat; ze zijn ook erg betrokken bij wat we doen op een hele fijne manier. Dat is essentieel gebleken. Het is ook goed dat we relatief klein en eenvoudig zijn begonnen. Goed advies van ondernemers met ervaring heeft ons geholpen om de plannen realistisch te houden en ook daar zijn we nog altijd heel dankbaar voor.”

Het ondernemen 

Of Grim altijd al wilde ondernemen? “Het is niet zo dat ik er mijn hele leven al van droom om perse op enig moment een eigen bedrijf te hebben. Allesbehalve zelfs. Maar ik ben wel altijd redelijk eigenzinnig geweest, heb mijn eigen koers gevaren en ben verantwoordelijkheden nooit zo uit de weg gegaan. Daarnaast kun je wel altijd roepen dat je het beter weet, maar dan moet je het op een gegeven moment ook wel laten zien natuurlijk.” Op een gegeven moment had Grim er alle vertrouwen in dat het zou lukken. “De helft van het werk ligt in het feit dat ik Mireille drie jaar geleden leerde kennen. Het scheelt enorm dat ik op haar kwaliteiten en persoonlijkheid kan vertrouwen en dat we dit samen doen. Dat geldt ook voor Marcel. Als we dit met z’n drieën niet van de grond krijgen, dan krijgt niemand dat.”

“Het is belachelijk veel werk en dat kan best zwaar zijn, maar er zitten ook veel lonende momenten tussen.”

De toekomst 

“Wij lopen over van de ambities. In 2024 gaan we Trinity Sales gestaag uitbreiden van een startup naar een solide en betrouwbaar merk voor sales support. Uiteindelijk gaat die groei ook gepaard met uitbreiding van diensten, doelgroepen en operationeel gebied. Binnen Trinity Sales zijn we creatieve denkers die niet alleen met maatwerk oplossingen voor de groeiambities van onze klanten komen, maar ook voor onszelf. Die limieten van je fantasie bepalen de limieten van je ambities. Of je het waarmaakt is een tweede, maar zolang je doelen hebt, heb je wat te groeien en blijft het ook leuk.” Toch zullen Grim en zijn team altijd eerlijk en open blijven en niets doen wat ze niet kunnen: “Klantenbinding realiseren we door open communicatie, geen gouden bergen beloven die je niet waar kunt maken, en gewoon als mensen met mensen werken. Soms moet je ook gewoon nee durven verkopen, als je iets niet kunt leveren waar om gevraagd wordt. Eerlijkheid is echt het allerbelangrijkste. 

Vier tips op een rijtje 

Grim heeft niet één gouden tip voor beginnende ondernemers, maar vier tips! “Bespreek allereerst je plannen met buitenstaanders die niet perse het beste met je voor hebben en sta echt open voor hun feedback. Droom daarnaast zo groot als je wil, maar begin liever te klein. Dan heb je namelijk een basis die je uit kunt breiden. Dat is beter dan een te grote basis die je meteen moet terugbrengen naar een haalbare realiteit.” De derde tip van Grim gaat over samenwerken. “Als je het samen met iemand anders kunt doen, doe dat dan. Niet alleen is het leuker om samen een succes te behalen, maar onderschat niet hoe bespottelijk veel werk het kan zijn om vanuit het niets een bedrijf te beginnen en hoe lastig sommige beslissingen kunnen zijn. En als laatste: heb zoveel mogelijk lol terwijl je bezig bent. Het is een weelde om in zoveel vrijheid je eigen toekomst en bedrijf vorm te geven.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00