Ondernemersverhaal

Judith Lanting en Sem van Zon van True Mingo

“Soms moet je juist snelheid behouden”

True Mingo, dé relatie-app op basis van persoonlijke waarden

Judith Lanting en Sem van Zon zijn oprichters van True Mingo, een relatie-app voor het vinden van een toegewijde en serieuze relatie. Judith en Sem hebben hierbij een unieke test opgesteld zodat mensen worden gematcht op basis van hun persoonlijke waarden; dat wat ze belangrijk vinden in het leven. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat verenigbare waarden een van de belangrijkste factoren zijn voor een langdurige en betekenisvolle relatie.

Single vrienden als inspiratiebron 

Judith en Sem kwamen op het idee doordat veel single vrienden en kennissen bij het vinden van een nieuwe relatie vastlopen met het huidige aanbod van datingapps. Judith vertelt hierover: “Ze ontmoeten óf mensen die niet serieus zijn óf die niet bij ze passen. Wij dachten, dat kan anders.” Judith en Sem wilden een manier vinden om mensen op voorhand zo te matchen dat vrijwel zeker is dat er een goede basis is voor een betekenisvolle relatie. Hoewel de fysieke aantrekkingskracht natuurlijk nog offline moet worden getoetst, zorgt True Mingo voor een eerste selectie van écht potentiële matches. “Zo weet je zeker dat je in gesprek gaat met iemand die voldoende persoonlijke waarden met je deelt, zodat je een goede basis hebt voor een relatie.” 

Eerdere ervaring en tegenvallers bij de start

Judith werkte al als ZZP’er waarbij ze bedrijven op financieel vlak adviseerde en ook Sem adviseerde startups bij het op de markt zetten van digitale producten. Daarnaast had hij al een eigen BV. Deze ervaring hebben ze dus beiden meegenomen in de start van True Mingo. Tijdens deze opstart hebben ze zich op sommige nieuwe onderwerpen geleidelijk aan ingelezen .

Door hun achtergronden hadden ze dus al een duidelijk beeld hoe ze het met True Mingo wilden aanpakken. Tegelijkertijd is hun ervaring ook een valkuil. Judith vertelt hierover: “We denken te veel door en analyseren te veel. Soms moet je juist snelheid behouden en zie je in de praktijk wel hoe de beslissing uitpakt. Als blijkt dat het niet werkt, sla je een andere weg in.” Een tegenvaller was het ontwikkelen van het technische deel van de app. “Ik dacht dat dit grotendeels klaar zou zijn bij lancering, maar juist na lancering vraagt het nog veel tijd omdat je feedback ophaalt van klanten en sommige functionaliteiten niet zo werken als je wilt”, vertelt Judith. 

Tot nu toe hebben Judith en Sem alles zelf geïnvesteerd en willen dit ook graag zo houden. Zo kunnen ze volledig onafhankelijk blijven. “Mocht dit op termijn wel nodig zijn, dan gaan we op zoek naar investeerders. Het voordeel is dat we dan al veel data en inzichten hebben en kunnen we laten zien wat wel werkt en wat niet.

De keuze voor de rechtsvorm van True Mingo was niet moeilijk. Vanwege de internationale toekomstplannen, omzetdoelstellingen en de beperkte aansprakelijkheid was een BV de beste keuze.

“Zo weet je zeker dat je in gesprek gaat met iemand die voldoende persoonlijke waarden met je deelt, zodat je een goede basis hebt voor een relatie.”

Volledige zeggenschap, vrijheid en onzekerheid

Judith werkte dus al als ZZP’er en hoewel deze zelfstandigheid erg aansprak, wilde ze uiteindelijk nog meer zelfstandigheid en niet langer onderdeel uitmaken van een andere organisatie. Met een eigen onderneming zou Judith volledige zeggenschap en vrijheid verkrijgen. Daarom maakte ze de stap naar het opzetten van True Mingo. Ook heeft ze twee boeken geschreven en geeft ze deze in eigen beheer uit. “Het ondernemerschap zat er dus zeker al in!”

En hoe bevalt het ondernemen voor haar tot nu toe? Judith geniet, nu ze haar eigen onderneming kan opzetten en leiden hoe zij wil, maar is ook eerlijk over de onzekerheid. “Het is spannend om je eigen product in de markt te zetten en te zien of het aanspreekt bij anderen”. In deze beginfase zijn Judith en Sem met name bezig met het ophalen van veel feedback en met het draaien van verschillende marketingacties. Dit ervaren ze als een leuke, afwisselende fase. Het is mooi om te zien hoe  de app van True Mingo steeds beter wordt en het klantenbestand verder groeit. “De grootste uitdaging vind ik om vertrouwen te blijven houden dat het gaat slagen, omdat het tijd nodig heeft om bekendheid te krijgen en om voldoende registraties te krijgen. Voor je gevoel gaat het nooit snel genoeg.”

Dynamiek en hectiek bij het sociale en ondernemende leven

Het sociale leven combineren met het ondernemen ervaren ze als een uitdaging. Judith vertelt dat met name ondernemen met het gezinsleven uitdagend is, “dus laat staan ons sociale leven”. Judith en Sem zijn namelijk ouders van een drieling van 1,5 jaar. “We waren nog maar net begonnen met het opstarten van de onderneming, toen bleek dat ik zwanger was van een drieling”. De lancering van True Mingo heeft hierdoor even op zich laten wachten. Naast de drieling, hebben ze ook een (bonus)dochter van 12 jaar, een (bonus)zoon van 9 jaar en een actieve hond. “Veel dynamiek en hectiek op een dag!” 

Ondanks dat het een uitdaging is om het gezinsleven met het ondernemen te combineren, hebben ze hier hun draai in gevonden, mede door een strakke planning. “We proberen ook regelmatig sociale activiteiten te plannen, in de weekenden of avonden”.

Concurrentie, onderscheiding en klantenbinding

En is er veel concurrentie in de branche waar True Mingo actief is? Ja en nee is het antwoord. Ja, omdat er veel datingapps in de markt zijn, maar nee omdat True Mingo zich anders positioneert dan de meeste datingapps. Die zijn namelijk veelal gericht op fysieke verschijning en zo veel mogelijk dates. Doordat True Mingo de nadruk legt op het vinden van een serieuze relatie, positioneert het zich anders. Het is daarom ook eerder een relatie-app dan een datingapp. Bij True Mingo ligt de nadruk dus op wat je belangrijk en minder belangrijk vindt in het leven. Judith legt hierover uit: “Als jij bijvoorbeeld als een van de belangrijkste waarden Avontuur of Familie hebt aangegeven en de ander heeft daar helemaal niks mee, dan kan dit een aanwijzing zijn dat jullie niet zo goed matchen. Als er voldoende verenigbare waarden zijn, heb je een goede basis voor een langdurige en betekenisvolle relatie.” Op True Mingo worden daarom enkel de profielen getoond waarmee iemand goed matcht. 

Klantenbinding creëren Judith en Sem door een persoonlijke aanpak. Of dit nou is bij het ontvangen van feedback, een vraag of een review. Door écht contact te krijgen met hun klanten, kunnen ze persoonlijke aandacht geven en ook doorvragen hoe de app wordt ervaren. “We pakken verbeteringen zo snel mogelijk op en vragen de betreffende klant om de verbetering te bekijken of te testen. Je merkt dat ze het vaak heel leuk vinden om zo betrokken te zijn.” Zo kunnen Judith en Sem zelfs van een negatieve review soms toch nog iets positiefs maken.

Daarnaast zijn ze druk bezig om een community om de app heen te bouwen. Zo willen ze bijvoorbeeld artikelen, blogs, podcasts en nieuwsbrieven maken over de thema’s relaties, liefde maar ook persoonlijke ontwikkelingen. “Want uiteindelijk begint een goede relatie bij jezelf”, voegt Judith hieraan toe. Zo is het doel om mensen te helpen een nieuwe levenspartner te vinden en handvatten te geven om deze relatie te behouden en geluk te vinden. “Een artikel over samengestelde gezinnen zou bijvoorbeeld nuttig zijn, want een relatie met iemand die al kinderen heeft, betekent nogal wat. Je hebt dan namelijk niet alleen een nieuwe relatie, maar een heel gezin erbij. Hoe vindt iedereen hierin zijn of haar plek?”

“Gewoon doen! Veel mensen dromen om iets voor zichzelf te starten, maar doen het vervolgens niet, zo zonde.”

De toekomstplannen 

Het eerste doel is om de app en de community van True Mingo in Nederland te laten groeien. Door lokaal marketing te doen, moeten er voldoende singles in de app komen om iedereen een goede ervaring te kunnen geven en de ware liefde te bieden. De volgende stap is om ook internationaal uit te breiden. Daarnaast zitten Judith en Sem vol met plannen en ideeën. . “Maar eerst van True Mingo een succes maken!”

Beste advies en gouden tip

Het beste advies dat Judith en Sem hebben gekregen? 

“Doe elke dag een stap, dan kom je vanzelf bij je doel. Stap voor stap werken naar je doel is makkelijker te overzien en vraagt minder mentale kracht dan alleen naar het einddoel kijken. Een einddoel kan soms overweldigend zijn en gevoelens opwekken zoals “ik ga het toch nooit redden”. Bij kleinere stappen, kun je langzaam naar dat doel toe groeien.” 

En dé gouden tip: “Gewoon doen! Veel mensen dromen om iets voor zichzelf te starten, maar doen het vervolgens niet, zo zonde. Die beren op de weg kom je wel tegen, maar ze zijn vaak anders dan je had verwacht of op een ander moment. En alles is te overwinnen. Terwijl we lachen om de onervaren mensen die meedoen aan programma’s zoals “Ik vertrek”, doen ze het wel en lukt het vaak nog ook!”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00