Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal VALWICO BV

“Leermomenten zijn er altijd.”

Jaren geleden al begon bij Vincent Alwicher het idee om te gaan ondernemen, maar door de baanzekerheid en pensioenvoorziening zette hij die stap destijds niet: “Dit argument is naar mijn mening nu achterhaald. De arbeidsmarkt is aan het flexibiliseren, baanzekerheid is vrijwel nergens meer en voor pensioen kun je zelf een regeling treffen. Maar nog belangrijker is dat ik toe was aan een reset, een nieuw avontuur en meer vrijheid en flexibiliteit.” En zo begon zijn avontuur genaamd VALWICO B.V.: een bedrijf gericht op informatiebeveiliging en risicomanagement.

Volg je intrinsieke motivatie en laat je niet leiden door externe factoren zoals geld, macht of aanzien”

Het bedrijf

We kunnen er niet meer omheen: de wereldwijde digitalisering. Met deze digitalisering komen ook de nodige risico’s en dat is dan ook precies waar VALWICO B.V. zich op richt. “De belangrijkste activiteit van mijn onderneming is het verlenen van diensten op het gebied van informatie risicomanagement, informatiebeveiliging en IT-audit. Dit is tegenwoordig in alle sectoren een belangrijk onderwerp gezien de vergaande digitalisering, de dynamiek van risico’s en de strengere wet- en regelgeving.”

Hoe het begon

“Er zijn veel dingen waar je over na moet denken voor je begint met ondernemen. Welke diensten ga ik aanbieden tegen welke tarieven? Hoe ga ik me onderscheiden? En in welke sectoren? Mijn start is voorspoedig verlopen. Ik ben begonnen midden in de corona crisis en had al snel opdrachten en klanten. Leermomenten zijn er altijd. Ik ben bijvoorbeeld voorzichtiger geworden met tussen partijen die aan opdrachtbemiddeling doen. Vaak zonder veel toegevoegde waarde, maar wel met hoge kosten.”

Ondernemen is uitdaging

“Ik heb nog geen dag spijt gehad van deze stap. Soms moet je helemaal van omgeving veranderen om nieuwe energie te krijgen.” Toch is het ondernemen in deze sector niet altijd makkelijk, vertelt Vincent: “Toen ik 25 jaar geleden begon in het vakgebied van informatiebeveiliging was dit een nichemarkt. Tegenwoordig zijn er zo veel aanbieders van diensten en oplossingen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is dus veel concurrentie en een uitdaging om je te onderscheiden. Voor mij is netwerken en persoonlijke contacten onderhouden met vakgenoten nog steeds een effectieve manier in het verwerven van nieuwe klanten en opdrachten. En als je goed werk levert, externe inzichten en ervaringen inbrengt en commitment en passie toont, dan ontstaat er vanzelf een goede binding met de klant.”

Met de juiste mensen is alles mogelijk en er is altijd ruimte voor innovatie.

Een blik op de toekomst

VALWICO B.V is begonnen als eenmanszaak, maar na een jaar besloot Vincent VALWICO B.V. om te zetten naar een B.V. met holding. Bovendien zijn er een hoop nieuwe ideeën: “Ik ben begonnen als zelfstandig adviseur, maar ben ideeën aan het uitwerken met vakgenoten waarmee ik geregeld samenwerk. Dit zal verder vorm krijgen in concrete plannen voor de ontwikkeling van oplossingen waarmee we ons kunnen onderscheiden. En in de toekomst wellicht mogelijke partnerships met grotere aanbieders. Een grote uitdaging, maar met de juiste mensen is alles mogelijk en er is altijd ruimte voor innovatie.”

De gouden tip

“Volg je intrinsieke motivatie en laat je niet leiden door externe factoren zoals geld, macht of aanzien,” zie iemand ooit tegen Vincent. Dit is niet alleen het beste advies dat hij ooit heeft gekregen, maar geeft dit nu ook als gouden tip mee aan andere ondernemers. “In veel organisaties is het bereiken van leadership level het ultieme doel voor veel medewerkers. Toen ik eenmaal op dat niveau was, heb ik de meest ongelukkige periode van mijn professionele leven doorgemaakt. Blijf dicht bij jezelf en volg je passie.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24