Ondernemersverhaal

Marco en Petra van VidéPro

“Het is leuk om zelf je bedrijf te leiden en uit te bouwen.”

“We vinden het echt heel leuk wat we doen. Het voelt vaak eigenlijk niet als werken aan.”

Wanneer je een videoproductie nodig hebt, dan ben je bij Marco en Petra van VidéPro aan het juiste adres. Samen richten ze zich onder andere op het maken van videoproducties en het doen van live en hybride events in hun eigen studio in Lelystad of op andere locaties. “We ontzorgen onze klanten en regelen alles van A tot Z en daar zit onze kracht. We denken mee en klanten kunnen zich focussen op de inhoud en niet op de dingen eromheen.”

VidéPro 

In 2010 startte Marco VidéPro, maar voor deze start was hij al met video bezig. Want ook toen hij een drukwerkbedrijf en reclamebureau had, maakte hij al video's wanneer klanten die nodig hadden. In 2018 startte de samenwerking met Petra, die een eigen bedrijf had en bedrijven ondersteunde op organisatorisch en administratief gebied. Samen besloten ze hun krachten te bundelen en hun bedrijven samen te voegen onder de vlag van VidéPro. “Het bedrijf maakt videoproducties in heel Nederland en gaat soms ook naar het buitenland om opnames te maken. In onze studio in Lelystad is er een huiskamer en een talkshow setting. Verder is er een green screen studio, een videolab en een theater.

Ondernemer pur sang 

Toen Marco begon met werken in loondienst, begon hij enkele jaren later al snel voor zichzelf. Als ondernemer pur sang is hij creatief en denkt hij out of the box. "Als ondernemer heb ik daar de ruimte en vrijheid voor.” Waar Marco uit een echte ondernemersfamilie komt, ligt dat voor Petra anders. “In 2017 begon ik met ondernemen. Daarvoor heb ik altijd in loondienst gewerkt. Op een gegeven moment wilde ik mijn eigen koers bepalen en zelf beslissen welke opdrachten ik wel en niet wilde aannemen.”

“Ondernemen is hard werken en we maken soms hele lange dagen. Maar aan de andere kant maak je zelf de planning.”

Je eigen koers bepalen

Het ondernemen bevalt Marco en Petra heel goed. “Ik ken eigenlijk niet anders. Ondernemer zijn is wie ik ben. Dit is wat ik leuk vind. Mijn eigen tijd indelen, kijken welke activiteiten we aanbieden, nieuwe dingen bedenken en dus mijn eigen koers bepalen,” vertelt Marco. Petra vult aan: “Ik ben heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Het geeft mij voldoening om zelf te bepalen hoe ik dingen doe, samen met Marco uiteraard.”

De toekomst 

Waar Petra en Marco eerst allebei een eenmanszaak hadden, zijn ze voor VidéPro al snel gegaan voor een BV. “De BV is voor ons een hulpmiddel om ons bedrijf op de juiste manier te structureren.” In de toekomst willen Marco en Petra VidéPro graag verder uitbreiden. “Het doel is om plezier te houden in wat we doen en ons bedrijf verder uit te bouwen. Er is geen directe ambitie om nieuwe bedrijven te beginnen, maar ambitie is er altijd. Ambitie om nieuwe dingen te doen, die de bedrijfsvoering van VidéPro versterken bijvoorbeeld. We kijken altijd naar trends en de behoefte van onze klanten en zullen proberen hierop in te springen.” 

“Het is leuk om zelf je bedrijf te leiden en uit te bouwen.”

De gouden tip

“Omring je met mensen met kennis.” is de gouden tip van Marco en Petra voor beginnende ondernemers. “Er komt veel kijken bij een bedrijfsvoering. En je hoeft als ondernemer niet alles te weten en te kunnen. Verder vinden wij lid zijn van een bedrijfskring een waardevolle tip voor een ondernemer. Dat is goed voor je netwerk en goed om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24