Ondernemersverhaal

WoningFinder BV

“Twijfel niet om te launchen. De feedback van klanten (positief of negatief) is het beste wat je kunt krijgen.”

Toen Julien zelf graag wilde verhuizen vond hij het erg vervelend dat hij iedere dag op verschillende websites van woningcorporaties moest kijken voor geschikte huizen. “Zeker bij ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ huizen nam dat veel tijd in beslag. Ik moest elke dag kijken of er een huis gepubliceerd was en dan direct reageren hopende de eerste te zijn.” aldus Julien. Nogal tijdrovend dus, maar daar had Julien een oplossing voor.

Software ontwikkeling heeft hij altijd leuk gevonden “Vooral omdat je er iets mee kunt maken dat ook gebruikt gaat worden. Zien dat iets wat jij gecreëerd hebt, gebruikt wordt en mensen kan helpen geeft mij heel veel voldoening.” Julien heeft daarnaast wel meer ideeën gehad maar geen één ervan had hij helemaal uitgewerkt, omdat hij er niet volledig achter stond. Totdat hij echt iets nodig had wat nog niet bestond en hiermee anderen kon helpen. Zijn hobby werd zijn werk en WoningFinder werd geboren.

Als software ontwikkelaar bedacht hij al snel dat zoeken naar woningen ook makkelijker kon, namelijk geautomatiseerd. Julien is ermee aan de slag gegaan en hij merkte dat hem dit veel tijd scheelde. “Ik kon gewoon relaxen terwijl mijn programma het werk deed.” Bij WoningFinder kan je een gepersonaliseerde zoekopdracht aanmaken, waarna er alleen gereageerd zal worden op woningen die aan jouw wensen voldoen. Op deze manier hoef jij niets meer te doen nadat er een zoekopdracht aangemaakt is, omdat het geautomatiseerde systeem reageert op elke gewenste beschikbare woning bij woningcorporaties. Julien vertelt: “Wat wij hiermee willen bereiken is dat wij mensen een last ontnemen. Je zegt één keer wat je wensen zijn en je hoeft er verder niet meer naar om te kijken.”

Voorbereiding op ondernemen

WoningFinder startte middenin de Covid-19 pandemie, “dus een sociaal leven was er al niet” vertelt Julien. Juist in deze tijd heeft Julien zich voorbereid op het ondernemen, doormiddel van het lezen van blogs en boeken en door het luisteren naar podcasts over de startup wereld. “De Universiteit Twente heeft ook geholpen met interessante masterclasses (van Novel-T) waar je wordt gecoacht door business developers” want voorbereiding is het halve werk.

“Ik heb alles zelf geïnvesteerd, dat is een risico maar zo is ondernemen.”

Concurrentie

WoningFinder heeft geen directe concurrentie omdat zij zich in een niche markt bevinden en er weinig spelers zijn die hetzelfde doen. “Het enige wat als concurrentie gezien kan worden zijn de websites van de woningcorporaties zelf of de websites waar huurwoningen worden aangeboden, maar dit is geen concurrentie omdat wij geen klanten stelen, maar juist een toegevoegde waarde bieden.” Het is wel belangrijk om goed op te vallen tijdens het adverteren omdat WoningFinder echt iets uniek aanbiedt. Dit is belangrijk omdat er ontzettend veel advertenties worden geplaatst in de woningmarkt. “Het stukje aggregatie en automatie van reacties hebben de andere websites namelijk niet.”

You are never going to get it 100% as you want but you should make it available as soon as possible.

WoningFinder gaat nog even door totdat alle woningcorporaties van Nederland op de website staan, dat is een mooi streven! En uiteindelijk moeten ook de kamers voor studenten en vrije sector woningen worden geïmplementeerd. “Het doel is dus echt uitbreiden en flink groeien, pas als deze doelen zijn bereikt sta ik weer open voor nieuwe challenges.” Ook om deze reden is WoningFinder van een eenmanszaak naar een BV gegaan, de markt is groot en ze willen groeien. En omdat de BV als rechtsvorm een grotere aantrekkingskracht heeft voor potentiële investeerders dan een eenmanszaak, was de keuze snel gemaakt.

Echte blunders of verkeerde investeringen zijn er tot nu toe gelukkig nog niet geweest vertelt Julien. Wel zijn zij te snel begonnen met online adverteren. “Er liepen al heel wat advertenties terwijl het product nog niet klaar was.” Hierdoor was er een wachtlijst van geïnteresseerde die helaas bij de launch niet meer geïnteresseerd waren. Maar Julien bekeek dit vanuit een positief perspectief zoals de meeste ondernemers zouden doen: “Dat doet best pijn maar we waren trots op wat we gemaakt hadden en we bleven geloven. We hebben een paar dagen gewacht en daar kwamen toch de eerste aanmeldingen.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00