Hoe jouw lege BV in het nieuwe jaar écht niets meer zal kosten

Heb je op dit moment een BV waar je niets mee doet? Dan kun je honderden euro’s besparen door je BV nog dit jaar op te te heffen. Het klinkt misschien als een utopie, maar toch is het waar. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan snel verder.

Bespaar zo’n 800 euro met BV opheffen

Heb jij een lege BV? Of een BV waarvan je denkt: “Waarom heb ik deze BV nou nog?” Of… “Ik weet dat ik fiscaal gunstiger in een eenmanszaak onderneem, maar ik heb die BV nu eenmaal…” Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om de BV te liquideren. Het is niet alleen fijn om zaken af te wikkelen, maar het levert je gemiddeld ook nog eens bijna € 800 op! Reken maar mee: de boekhoudkosten van een lege BV lopen al snel op tot € 1.000 per jaar. Trek daar de kosten van het opheffen van je BV ( vanaf € 249) van af en je realiseert een besparing van +- € 750 enkel door het opheffen van je BV! Dan houd je al snel bijna € 800 over.

Gewoon doorgaan met ondernemen? Geen probleem!

Wil je blijven ondernemen en hef je daarom je BV niet op? Realiseer je dan goed dat je ook kunt ondernemen in een eenmanszaak. Dat kost administratief veel minder en kan ook fiscaal voordeliger zijn. Mocht je later toch weer willen ondernemen vanuit de BV, dan kun je bij Firm24 vanaf € 399 gewoon een nieuwe BV oprichten.

3 redenen voor opheffen BV

Er zijn verschillende redenen en situaties om de BV op te heffen door middel van een turboliquidatie. De 3 belangrijkste situaties zijn in dit blog op een rijtje gezet:

1. Is je BV niet meer actief? 

Worden in je BV geen werkzaamheden of holdingactiviteiten meer verricht? Dan zou je kunnen concluderen dat de BV niet meer actief is. Het kan ook zijn dat het doel waarvoor de BV is opgericht, niet langer relevant is. Een statutenwijziging om het doel van jouw BV te wijzigen kost een hoop geld. Wanneer je niet meer van plan bent om iets met je BV te doen, is het een logische stap om de BV op te heffen.

2. Is er sprake van een lege stamrecht BV? 

De tweede reden om jouw BV op te heffen, is de aanwezigheid van een lege stamrecht BV. De stamrecht BV is een BV welke doorgaans gebruikt wordt om een gouden handdruk in te ontvangen. Wanneer de gelden in deze BV zijn uitgekeerd en je (op korte termijn) geen reden ziet om de BV actief voor een ander doeleinde te gaan gebruiken, kan het opheffen van de BV een goede keuze zijn.

3. Is je BV niet meer levensvatbaar? 

De derde reden om te stoppen met de BV is wanneer de BV niet langer levensvatbaar is. Dit is het geval wanneer je ziet dat er structureel te weinig geld in de BV binnenkomt. Wanneer dit aanhoudt wordt de kans op een faillissement alleen maar groter. Wees het faillissement voor en hef de BV nog op voordat het te laat is.

Heb je één of meerdere van de bovenstaande drie vragen met een ‘ja’ beantwoordt? Dan kan je jezelf de vraag stellen of het nog langer zinvol is om door te gaan met de BV. Het is waarschijnlijk slimmer om de BV op te heffen. Lees hier meer over het opheffen van je BV.

Turboliquidatie door Firm24

Firm24 kan jou helpen met het opheffen van jouw BV door middel van een turboliquidatie vanaf € 249. Een turboliquidatie klinkt wellicht ingewikkeld, maar dat is het niet. In slechts 3 stappen wordt dit eenvoudig en snel geregeld. Wanneer je er snel bij bent, is de kans groot dat jouw BV dit jaar nog wordt opgeheven en wordt uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel! Lees hier meer over de turboliquidatie.

papier en hand

Vragen over BV opheffen?

Hoe dit werkt leggen we uit in het artikel: Alles wat je moet weten over de turboliquidatie!. Wil je gewoon even sparren over je BV? Neem dan even contact op met een van onze specialisten.

Charlotte Russel linkedin
Charlotte Russel is student Notarieel Recht én juridisch content specialist.
Bijgewerkt op 11 april 2024
Gepubliceerd op 2 december 2021

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24