Kennisbank

De beste manieren om jouw vastgoed te financieren

Veel mensen proberen tegenwoordig rendement uit hun vermogen te halen door te investeren in vastgoed. Het is relatief makkelijk en de opbrengsten kunnen voor jou als ondernemer groot zijn. Voordat je hier aan kan beginnen moet je echter wel eerst een manier vinden om het vastgoed dat jij op het oog hebt te financieren. In dit artikel zetten we alles over het financieren van vastgoed voor je op een rijtje.

Wat is vastgoed?

Voordat we bespreken hoe jij het beste jouw vastgoed kan financieren, is het goed om te weten wat er precies wordt bedoeld met vastgoed. Vastgoed is een type onroerend goed. Dat zijn goederen die niet verplaatsbaar zijn, zoals bijvoorbeeld gebouwen. Als jouw onderneming in het bezit is van een bedrijfspand, valt dat onder vastgoed.

Hoe kan ik mijn vastgoed financieren?

Er zijn veel verschillende bedrijven die een vastgoed financiering verstrekken. Dit doen geldverstrekkers in de vorm van een zogenaamde vastgoed hypotheek. Dit is niets anders dan een lening van de bank. Het moet hierbij gaan om een pand waarin jij niet zelf gaat wonen, maar om een pand dat je koopt om te verhuren. Meer weten? Klik hier!

geld

Waarom zou ik vastgoed financieren?

Er zijn drie belangrijke voordelen die komen kijken bij het financieren van vastgoed:

  1. De rente en de onderhoudskosten zijn aftrekbaar. Hierover hoef je dus geen belasting te betalen. Daarnaast hoef je ook geen onroerendgoedbelasting te betalen over het vastgoed dat jij financiert.
  2. Verbeteringen aan het pand zijn aftrekbaar, omdat je pand hierdoor in waarde toeneemt. Schroom daarom niet om je pand te verbouwen of te moderniseren, uiteindelijk loont dit!
  3. Als investeerder kun je de waarde van een pand afschrijven. Dat betekent dat je elk jaar kosten af kan trekken van je belastingaangifte.

Waar moet je op letten bij het financieren van vastgoed?

Er zijn een aantal zaken die je in acht moet nemen bij een vastgoedfinanciering:

  1. Zakelijk vastgoed - het is alleen mogelijk om een vastgoedfinanciering aan te vragen voor zakelijk vastgoed. Hieronder vallen onder andere bedrijfspanden, woningen voor de verhuur, winkels en transformatiepanden.
  2. Eigen geld - voordat je een vastgoedfinanciering kan afsluiten is het goed om te weten dat je hier altijd eigen geld voor nodig hebt. De meeste geldverstrekkers financieren slechts 70% van het totale bedrag.
  3. Gegevens - houd er rekening mee dat je aan de geldverstrekker informatie moet overhandigen over de marktwaarde en de ligging van het onroerend goed.
security

Hoe kan Firm24 je helpen met jouw vastgoedfinanciering?

Er komt veel kijken bij het financieren van vastgoed. Het aanvragen alleen al is een hele klus. Daarom is het verstandig om jouw opties te laten checken door een specialist. Bij Firm24 helpen we je hier graag bij. Benieuwd naar al onze diensten en de actuele prijzen? Check deze hier!

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
Olivier Reinoud linkedin
Olivier studeert Rechtsgeleerdheid, Entrepreneurship & Management aan Leiden University en schrijft artikelen voor Firm24.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24