Kennisbank

Hierom is een subsidiescan een uitkomst voor ondernemers

Ondernemen vraagt veel investeringen. Niet alleen tijd, maar ook zeker geld. Als startende ondernemer heb je daar wellicht niet altijd toegang toe en dat kan de groei van je onderneming in de weg staan. Maar wist je dat je als ondernemer op verschillende subsidies aanspraak kunt maken? Welke dat zijn, ontdek je met behulp van een subsidiescan. Hoe dat precies werkt, lees je hieronder.

Inventarisatie

Een subsidiescan brengt alle subsidies in kaart waar jouw onderneming voor in aanmerking kan komen. Dat kan gaan om subsidies voor verduurzaming, maar bijvoorbeeld ook voor technologische ontwikkelingen. Met een subsidiescan krijg je inzicht in welke subsidies je kunt aanvragen. Handig, omdat je deze kunt gebruiken voor investeringen in je bedrijf zonder dat je daarvoor eigen vermogen hoeft in te leggen of een lening hoeft af te sluiten.

Checklist

Niet alleen voor starters, maar ook voor doorgewinterde ondernemers is een subsidiescan aan te bevelen. Zo zal elke onderneming geraakt worden door de nieuwe wettelijke eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid. Of je nu langer onderneemt of minder lang, het verduurzamen van je bedrijfspand zal altijd een deel van je kapitaal opeisen dat je liever aan iets anders had besteed; terwijl dat misschien niet eens nodig is! Je komt erachter door een subsidiescan uit te laten voeren.

Hoe het werkt?

Een subsidiescan werkt als volgt: een financieel specialist zet verschillende zaken binnen je bedrijf op een rij: in welke branche opereer je en welke bedrijfsactiviteiten onderneem je? Vervolgens wordt beoordeeld voor welke subsidies je mogelijk in aanmerking komt. Denk daarbij aan de volgende subsidies:

  • subsidie voor het opwekken van duurzame energie (SDE+)
  • verlaging van loonkosten (WBSO)
  • subsidie voor technische innovatie binnen het MKB (MIT)
  • subsidie voor aanschaf van duurzame bedrijfsmiddelen (MIA/VAMIL)
  • investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen
  • subsidie voor aanschaf van energiebesparende bedrijfsmiddelen of technieken (EIA)

Er bestaan ook subsidies die specifiek bedoeld zijn voor startende ondernemers. Wil je daar meer over lezen? Bekijk dan dit artikel.

Slot

Firm24 beschikt over een uitgebreid netwerk van erkende specialisten en partners die je gedurende het hele proces kunnen begeleiden. Je kan zelfs hulp krijgen bij het aanvragen van de subsidies. We brengen je graag in contact met specialisten die een subsidiescan voor je kunnen uitvoeren. Tijdens een gratis telefonisch checkgesprek stellen we vast welke partner bij je past en kun je alle vragen stellen die je hebt. Geïnteresseerd? Klik hier!

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
Max Zuidinga linkedin
Max is student Nederlandse taal en cultuur en schreef daarnaast enkele artikelen.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24