Maatschapscontract laten opstellen in 3 stappen

Een maatschapcontract regelt de samenwerking tussen professionals die hun beroep samen uitoefenen, inclusief afspraken over inbreng, verdeling van inkomsten en kosten, en de wijze van samenwerking. Dit contract is cruciaal voor het vastleggen van de operationele basis en juridische structuur van de maatschap, waarbij het bijdraagt aan de helderheid en efficiëntie.

61.803 ondernemers gingen je voor.
scanmovers logofebo logony logocowboys logodaily paper logomkbm logo

Maatschapscontract

Snelheid 48 uur
Vanaf
€ 249
excl BTW
Start je aanvraag

Hoe het werkt:

  • Eerste contact binnen 48 uur
  • Direct een telefonische afspraak met jurist
  • Binnen 7 werkdagen contract opgeleverd

Wat je krijgt: 

  • Adviesgesprek met jurist
  • Conceptdocument en aanpassingsronde
  • Finaal document in Word bestand

Service normen Firm24:

  • Persoonlijke hulp bij aanvraag
  • Dagelijks tot 22:00 bereikbaar
  • 1 op 1 contact met jurist

Prijs:

  • Betaald intakegesprek voorafgaand (€99)
  • Offerte opgesteld op basis van situatie
  • Kosten intakegesprek worden verrekend

Online geregeld in 3 stappen

  1. Wij hebben speciaal voor jou een tijdelijke deal onderhandeld met de dienstverleners op ons platform. Via deze speciale Firm24 deal kun jij voor een scherpe prijs jouw opdracht aanvragen.
  2. Start de aanvraag voor jouw keuze. Doorloop het online proces en vul online de informatie in. Op deze manier krijgt de jurist een efficiënt dossier en bespaar jij direct op de kosten.
  3. Jouw aanvraag is goed ontvangen! Via het online dashboard heb je altijd 1 op 1 contact met de jurist. Deze neemt contact met je op voor de vervolgstappen.

Veelgestelde vragen over een Maatschapscontract

Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Wat is een maatschapscontract?

Een maatschap is een rechtsvorm. Het is een samenwerkingsverband tussen twee of meer vennoten (maten) die onder een gemeenschappelijke naam hetzelfde beroep uitoefenen. Tussen deze maten is een maatschapscontract gesloten. De samenwerking in een maatschap zie je in de praktijk vaak voorkomen bij advocatenkantoren, tandartsenpraktijken, huisartsenpraktijken en accountants. Het voordeel van deze samenwerking is dat de maten gezamenlijk een aantal taken kunnen organiseren, zoals huisvesting, boekhouding en receptie. Zo wordt voor hen veel tijd bespaard en kunnen ze de tijd die ze daardoor overhouden in hun beroep stoppen.

De maatschap moet worden ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. De maten worden door de Belastingdienst als afzonderlijke ondernemers gezien. Dit betekent dat iedere maat inkomstenbelasting moet betalen over de inkomsten uit de maatschap. De maatschap zelf betaalt omzetbelasting over de goederen en/of diensten die zij levert.

61.803 ondernemers gingen je voor

scanmovers logofebo logony logocowboys logodaily paper logomkbm logogrowth tribe logo
scanmovers logofebo logony logocowboys logodaily paper logomkbm logogrowth tribe logo
scanmovers logofebo logony logocowboys logodaily paper logomkbm logogrowth tribe logo

Meer weten over de maatschapscontract?

Dan raden wij deze artikelen aan!

De Maatschap - een samenwerking tussen professionals

De maatschap is een samenwerkingsverband tussen professionals van eenzelfde vrije beroepsgroep. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld tandartsen, architecten en artsen. Alle zogenaamde maten brengen iets in de maatschap in. Dit kan in de vorm van geld, arbeid of bijvoorbeeld goederen.

Lees het artikel verder

Wanneer ben je gebonden aan een overeenkomst?

Bij het kopen van een huis teken je een contract. Logisch dat er op deze manier een overeenkomst is gesloten waar verbintenissen uit voortvloeien. Dit betekent dat beide partijen zich ergens aan moeten houden: jij betaalt geld en krijgt daarvoor in de plaats een woning. Maar voor het sluiten van overeenkomsten is een handtekening niet altijd noodzakelijk. Ook zonder die krabbel kan jij vastzitten aan verplichtingen, misschien wel zonder dat je het wist... In deze blog leggen we je uit hoe dat zit!

Lees het artikel verder

Welke subsidies en regelingen zijn er voor startende ondernemers?

Je eigen bedrijf oprichten kost veel energie, tijd en geld. Vooral in de beginfase van je bedrijf is de kans vrij groot dat je weinig tot geen winst maakt. Daarom heeft de overheid enkele subsidies en regelingen opgesteld waardoor het voor startende ondernemers aantrekkelijker wordt om te ondernemen. In dit artikel lichten wij negen subsidies en regelingen uit waar jij – als startende ondernemer – je voordeel mee kunt doen.

Lees het artikel verder
Bekijk hier alle recente artikelen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24