Ondernemersverhaal

Demian Voorhagen van DemaTrading

“Als ik het handmatig kan, moet een computer het ook kunnen.”

Op jonge leeftijd wilde de ambitieuze Demian Voorhagen ‘zakenman’ en ‘rijk’ worden, maar tegenwoordig levert het ondernemen hem bovenal heel veel plezier op. Bij zijn bedrijf DemaTrading, waar algoritmes worden ontworpen die automatisch handelen op crypto- en valutamarkten, leert hij veel.

Het verhaal van DemaTrading

Voorhagens fascinatie voor crypto begon toen hij een forex trade-cursus volgde: “Toen deed ik alles met grafieken en handmatig. Uiteindelijk dacht ik: als ik het handmatig kan, dan moet een computer het ook kunnen. Toen ben ik gaan leren programmeren en vond een platform die servers voor je draaide zodat je daar in ieder geval niet mee bezig hoefde te zijn, maar dit was alleen op crypto. Zo ben ik de cryptomarkt ingerold.” Nu biedt DemaTrading algoritmes aan, die ontworpen zijn om automatisch te handelen op de cryptomarkt. Hoewel er veel overlap is met branchegenoten, is er “geen concurrent die precies doet wat wij doen op dezelfde manier. Door goed te doen en goed te helpen val je vanzelf op. We proberen zoveel mogelijk te bedenken hoe we op grote schaal mensen kunnen helpen.” Dat laatste draagt veel bij aan het creëren van klantbinding. “We proberen in contact te blijven met de klant en toegankelijk te zijn. We hebben bijvoorbeeld een discord community en we zijn nu aan het kijken naar een chat/feedback module op onze websites.”

Als ik het handmatig kan, moet een computer het ook kunnen.

Voorhagens gat in de markt

De stap naar een eigen onderneming volgde toen hij een hiaat ontdekte. “Een tijd later kwam ik weer in aanraking met de cryptomarkt en vond ik dat er nog steeds geen ideale partner was die ik toen de tijd had gewild, en het tijd was dat op te gaan richten.” De rechtsvorm was snel gekozen, maar over de structuur twijfelde Voorhagen nog: “Met de grote ambitie die we hebben voor DemaTrading wisten we direct dat we een BV moesten starten. We wisten echter niet precies hoe dat zat met een holding, tussenhoudster, prive holding, etc.” Het gaat inmiddels zo goed dat DemaTrading bezig is met scale-up. “De focus ligt op DemaTrading verder laten groeien, maar mezelf kennende zal er vast nog heel veel spannends gebeuren.” Toch is er ook genoeg misgegaan, maar bleken dat goede lessen voor de toekomst: “We hebben zelf geïnvesteerd en vrij snel externe investeerders aan boord gehaald. We hebben talloze (kleine) fouten gemaakt. Onze les hieruit was vooral om alles klein te proberen en mogelijke foute impact te minimaliseren. Niet te groot en met te veel inzetten op 1 ding maar zo snel mogelijk en klein mogelijk wat testen voor marktvalidatie. Probeer als het kan te verkopen voordat je gaat maken.”

Ambitie als springplank én valkuil

Demian wilde vroeger maar één ding: rijk worden. Als zakenman, welteverstaan. Zijn ambitie kwam al vroeg tot uiting: “Tijdens mijn studie heb ik al meerdere projecten opgestart wat mini ondernemingen waren, en mijn ambities (en het resultaat daarvan) werden steeds groter.” Het ondernemen zit hem in het bloed. “Ik geloof heel erg in gewoon doen, vallen, opstaan, leren en repeat. Als je maar graag genoeg wilt en verbetert, dan schiet je vanzelf raak.” Ondanks zijn ambities is er ook nog tijd voor een sociaal leven: “Soms onderneem ik nog een sociale activiteit in de avond, ik sport soms in groepsverband en in de weekenden maak ik vaak tijd vrij voor sociale activiteiten. Daarnaast voel je je niet zo geïsoleerd als je met een team samen op kantoor werkt.” 

Hoe bevalt het ondernemen?

Voorhagen vindt het ontzettend leuk: “Je leert steeds nieuwe dingen, kan een tof probleem oplossen en daar ook nog geld mee verdienen! Er gebeuren zoveel dingen die ik nooit had verwacht en er komen zoveel onverwachte kansen en uitdagingen op je pad waarvan ik nooit had gedacht daar mee bezig te zijn. Het team dat we nu hebben is ontzettend leuk en ik kijk uit naar het gezamenlijk verder laten groeien van het bedrijf.” Een prachtige uitdaging dus, ook (of misschien juist) omdat je veel fouten gaat maken.

Wat is je gouden tip?

 "Gewoon gaan, maak het zo klein mogelijk en test het zo snel mogelijk. En bovenal: Fail fast."

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00