Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal van Luc Derksen

“Ondernemen is iets wat ik van nature doe.”

Digitaal netwerken als klantenwerving: met deze innovatieve strategie zorgt ondernemer Luc Derksen ervoor dat verkopers van bedrijven aan tafel komen bij hun ideale prospects/potentiële klanten. Na het uitbreken van het coronavirus werd telefonisch contact met nieuwe potentiële klanten almaar lastiger. “Toen ontstond het idee om mijn bewezen methode uit te bouwen tot een bedrijf omdat ik mij bedacht dat verkopers op grote schaal ertegen aanlopen dat het lastig was om met telefonische acquisitie hun agenda te vullen met afspraken met potentiële klanten.”

Oorsprong

Derksen heeft zijn jarenlange ervaring in de sales aangewend om zijn klanten aan hun respectievelijke doelgroepen te koppelen: “Vergelijkbaar met een ouderwets callcenter, maar dan in een innovatief en efficiënter jasje.” En hij blijkt een ondernemer in hart en nieren: “Ondernemen is iets wat ik van nature doe. Ik heb in mijn studententijd een goed lopende webshop gehad en wilde graag weer de vrijheid van ondernemen. Ik was bang dat als ik de stap om te gaan ondernemen nu niet nam, ik hier later spijt van zou hebben.” Maar hoe kwam Derksen op dit idee? “Ik werk al 6 jaar in de sales waarbij ik ook altijd mijn eigen afspraken moet maken met potentiële klanten. Al snel kreeg ik hier een hekel aan omdat het niet efficiënt werkt. Vaak zijn mensen druk of zitten ze in een vergadering. Totdat ik 4 jaar terug ontdekte hoe je veel effectiever  in  contact kunt komen met nieuwe potentiële klanten via Linkedin Sales Navigator. Wanneer mensen op LinkedIn zitten, zijn ze niet in vergadering en hebben ze de ruimte.”

Aan de slag!

De start van Derksen verliep vrijwel probleemloos. “Echter had ik niet veel kennis van wat er kwam kijken bij het opzetten van een BV, hiervoor heb ik Firm24 ingeschakeld en hebben mij daar goed bij geholpen. Via Firm24 ben ik ook aan een goede accountant geholpen die mij helpt met de boekhouding en de fiscale zaken. Zelf heb ik geïnvesteerd in het bouwen van de website en in een online platform en tool om de digitale sales methode zo efficiënt mogelijk in te kunnen zetten.” Twijfel over de te kiezen rechtsvorm was er wel even. “Uiteindelijk heb ik voor een BV gekozen omdat ik een huis heb samen met mijn vriendin en ik niet wilde dat dat verbonden zou zijn met eventuele bedrijfsrisico's. “ Valkuilen kende hij ook: “In het begin was ik niet scherp op de betaling van klanten. Ik had een goede administratie maar dacht vaak - wanneer de vervaldatum van een factuur verstreken was - ik stuur de klant wel een betaalherinnering en dan komt het goed. Dan bleek bijvoorbeeld dat de mails in de spamfolder waren beland. Hiervan heb ik geleerd dat het geen kwaad kan om de klant even na te bellen over een te late betaling.”

“De klantenstop van de afgelopen maanden zie ik als een luxe positie.”

Wat maakt het bedrijf uniek?

“Opvallen en in contact komen met nieuwe klanten is de core business van New Generation Leads. Dezelfde methode als die voor de klanten ingezet wordt om nieuwe klanten te vinden, wordt zelf ook gebruikt.” Hoe gaat dat dan met zijn eigen klantenbinding? “Er is bijna dagelijks contact met klanten omdat er steeds nieuwe leads en afspraken binnen komen die voor de klanten gepland worden. Door steeds weer met nieuwe leads van goede kwaliteit te komen, voor de klanten klaar te staan en persoonlijk contact wordt er voor klantenbinding gezorgd.” En hoe kijkt Derksen naar de toekomst? “Het doel voor de toekomst is om een van de meest innovatieve bedrijven op het gebied van sales en online marketing te blijven door steeds te vernieuwen en gebruik te maken van de nieuwste technieken. Zo zijn we nu bezig met het testen van Artificial Intelligence toepassingen op sales gebied.” Derksen ziet overal kansen en mogelijkheden en vindt pionieren erg leuk, dus een nieuwe onderneming sluit hij niet uit.

“Je leert meer door te luisteren dan door te praten.”

Profiel

Derksen heeft het enorm naar zijn zin. “Ik geniet van het ondernemen en de vrijheid die daarbij hoort. Deze vrijheid komt ook met een bepaalde verantwoordelijkheid en daar heb je discipline voor nodig. Deze competentie is mij eige naast mijn drive en ambitie.” Blijft er wel voldoende tijd over zijn privéleven? “De workload is grotendeels afhankelijk geweest van het aantal klanten dat aangenomen wordt, maar het is mijn voornemen om niet iedere avond en ieder weekend aan het werk te zijn.” Door het innovatieve karakter van zijn onderneming blijft hij de weinige concurrentie eenvoudig voor. “Vandaar dat er, met name door de goede resultaten en via mond-tot-mondreclame van huidige klanten, veel animo is. Die klantenstop van de afgelopen drie maanden - ik wil graag groeien, maar dit wil ik gecontroleerd doen zodat het nooit ten koste gaat van de kwaliteit - zie ik dan ook als een luxe positie.”

De gouden tip

“Er zijn altijd vervelende of lastige to-do's tijdens het ondernemen waar je geen zin in hebt en tegenop ziet. Zorg dat je deze taken als eerste ‘s ochtends doet. ‘s Ochtends ben je nog het scherpst, heb je nog de meeste discipline en als je die taak volbracht hebt voel je je de rest van de dag alsof je alles aankunt en valt iedere volgende taak van die dag mee.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24