Regel je statutenwijziging gemakkelijk online in 3 stappen

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Regel gemakkelijk online je statutenwijziging in 3 stappen. Onze adviseurs helpen je met alles!

Meer dan 59.121 BV's opgericht
10 years firm24
Meer dan 59.121 BV's opgericht
10 years firm24

Al je BV zaken gemakkelijk online regelen. Zo doen we graag zaken!

Bij Firm24 kunnen alle diensten van een notaris worden aangevraagd, zo ook een statutenwijziging. Het kan namelijk zijn dat je na verloop van tijd bepaalde regels wilt veranderen. Hier is een statutenwijziging voor nodig. Tijdens een intakegesprek wordt jouw situatie besproken.

Nadat we ooit begonnen als platform om voor BV oprichting zijn we inmiddels uitgegroeid tot dé plek waar ondernemers alle zakelijke diensten online regelen. Dit is namelijk niet alleen makkelijker, maar ook een stuk efficiënter en transparanter. 

Inmiddels weten jaarlijks 400.000+ ondernemers onze 'online-shop' voor zakelijke diensten te vinden. Als klant krijg je altijd directe hulp op de eerste lijn en kun je nog dezelfde dag een gratis checkgesprek inplannen met onze adviseurs. Ook in de avonduren en in het weekend.

Prijsoverzicht statutenwijziging

Kies één van de onderstaande opties om te beginnen met jouw statutenwijziging.

Adviesgesprek notaris

Snelheid

48 uur
99 excl BTW
Start je aanvraag

Hoe het werkt:

 • Eerste contact binnen 48 uur
 • Direct een afspraak met notaris
 • Kosten intakegesprek worden verrekend

Wat je krijgt: 

 • Telefonisch advies van een expert (30 min)

Op ons kun je rekenen

 • Beste service 9,6 uit 3800+ reviews
 • Dagelijks helpen wij 100+ ondernemers
 • Goedgekeurd door KVK en Belastingdienst

Uitvoeren statutenwijziging

Snelheid

5 werkdagen
Vanaf 545 excl BTW
Start je aanvraag

Hoe het werkt:

 • Intakegesprek voor situatie bespreking
 • Offerte opgesteld op basis van jouw situatie
 • Kosten intakegesprek worden verrekend

Wat je krijgt: 

 • Notariële akte statutenwijziging

Op ons kun je rekenen

 • Beste service 9,6 uit 3800+ reviews
 • Dagelijks helpen wij 100+ ondernemers
 • Goedgekeurd door KVK en Belastingdienst

De kosten statutenwijziging zijn exclusief bijdrage kwaliteitsfonds van € 8,22 excl. btw per akte en
identificatiebijdrage van € 30,00 excl. btw per (rechts)persoon die betrokken is als partij: aandeelhouder, bestuurder en/of UBO.

Hoe werkt een statutenwijziging?

In 3 stappen regel jij het eenvoudig online.

Elkaar de hand schudden in Firm24 style

1. Aanvraag en gegevens

Upload online de statuten van de BV, een kopie van het aandeelhoudersregister en vul aanvullende gegevens in die noodzakelijk zijn. De gegevens vanuit de KVK kun je automatisch inzien. 

Taken die zijn aangevinkt

2. Online intake en offerte

Kies de gewenste dienstverlener voor de Statutenwijziging en plan een intake. Tijdens deze intake bespreek je de wensen, oplever-momenten en randvoorwaarden van de te uitvoeren dienst.

Afbeelding nieuwe aandelen

3. Uitvoering en oplevering

De notaris gaat nu de wijzigingen doorvoeren. Jij kunt online in je persoonlijke dashboard communiceren met de notaris, eventueel extra documenten uploaden en de voortgang zien.

150.000 ondernemers gingen je voor

scanmovers logofebo logony logocowboys logodaily paper logomkbm logogrowth tribe logo
scanmovers logofebo logony logocowboys logodaily paper logomkbm logogrowth tribe logo
scanmovers logofebo logony logocowboys logodaily paper logomkbm logogrowth tribe logo
Start aanvraag

Statutenwijziging

Via een statutenwijziging kun je de gewenste aanpassing maken in de statuten van je BV, stichting of andere rechtsvorm. Zo kun je de naam het doel wijzigen of andere bepalingen wijzigingen.

Klok animatie in het blauw

Snel en eenvoudig

Als je de zakelijke diensten via FIRM24 regelt, profiteer je automatisch van onze service normen. We hanteren scherpe prijzen, bieden een gratis checkgesprek en zijn altijd bereikbaar. Zodat jij zonder zorgen kunt ondernemen.

Elkaar de hand schudden in Firm24 style

Altijd de beste deal

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste aanbieders in de markt. Zodat jij niet meer hoeft te zoeken en offertes hoeft op te vragen. Hierdoor ben je verzekerd van goede kwaliteit, voor een scherpe prijs.

Meer weten over de statutenwijziging?

Dan zijn deze artikelen handig voor jou!

Wat zijn de statuten van een BV?

Elke organisatie heeft zijn eigen interne regels die nageleefd moeten worden. Voor een onderneming als de BV heten deze regels statuten. De statuten zijn de basis van de BV en maken deel uit van de oprichtingsakte, zonder statuten geen BV. Het is daarom ook van groot belang dat bij de oprichting van jouw BV de statuten op de correcte manier worden opgesteld

Lees het artikel verder

Een statutenwijziging, wat is het en waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je jouw onderneming opricht, stel je ook de statuten op. Hierin staan veel belangrijke afspraken en regels, bijvoorbeeld het aantal bestuursleden en de naam van jouw onderneming. Nu kan het zo zijn dat je na een tijd denkt “ik wil deze regels veranderen”, maar dat kan helaas niet zomaar. Daar is een statutenwijziging voor nodig!

Lees het artikel verder

3 redenen voor een statutenwijziging

Toen je je BV oprichtte, heeft de notaris een akte gepasseerd en statuten opgesteld. Daarna ben je gaan ondernemen. Naar verloop van tijd kan er veel veranderen. Soms is het nodig om deze veranderingen in de statuten te verwerken. De statutenwijziging gaat via een akte van de notaris. Wanneer is dit nodig? Hieronder vind je drie voorbeelden van een statutenwijziging.

Lees het artikel verder

Veelgestelde vragen over de statutenwijziging

Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet

Via een Statutenwijziging kan je de naam, doel, het aandelenkapitaal of andere artikelen wijziging. Je kunt één onderdeel wijzigen in de statuten, of meerdere tegelijkertijd. Heb je een specifieke vraag of de statutenwijziging? Start dan een chat op met één van onze adviseurs. 

Ook 500+ adviseurs maken gebruik van FIRM24

Het platform voor ondernemers én adviseurs.

oamkb logo

Honoré Schreurs - OAMKB

"Firm24 sluit aan op onze visie: hoe kunnen we de ontwikkelingen in automatisering zo gebruiken dat onze klant er het meest baat van heeft? Met Firm24 kunnen we onze klanten snel én tegen lage kosten aan een BV helpen, waarbij onze experts meekijken dat het juiste maatwerk geleverd wordt dat past bij de klant."

damste logo

Dolf Plaggemars - Damsté

"Het biedt mij een enorme markt in een geweldige digitale wereld. Ik begrijp hun commerciële overwegingen, zij begrijpen mijn notariële overwegingen en beperkingen. We hebben een prachtig systeem ontworpen om het hele traject digitaal af te wikkelen, terwijl de wetgeving daar niet op is geschreven.’’

uwbs services

Gerben de Man - UWBS

"Door de fantastisch makkelijke opzet van het proces bij Firm24 kunnen wij in enkele minuten, samen met onze cliënt, een besloten vennootschap oprichten. Omdat alles digitaal en op afstand kan, is de drempel om een BV op te richten veel lager én is het eenvoudiger om de cliënt bij te staan in dit proces.”

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24