9 onmisbare juridische documenten voor je webshop

Je doet als ondernemer tegenwoordig niet serieus mee zonder website. En vanaf die website worden steeds vaker producten en diensten direct gekocht en afgerekend. Veel ondernemers realiseren zich niet dat ze daarmee onder een wetgeving vallen die klanten een stevige rechtspositie geeft. Je loopt het risico op flinke boetes als je net als Bever je zaakjes niet goed regelt. Wil je dat voorkomen? Lees dan dit artikel waarin we de 9 onmisbare juridische documentenvoor je webshop doornemen.

Disclaimers voor je webshop

Als je een website hebt, dan is het verstandig om de gebruikers van de website te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid voor het gebruik van jouw informatie. Je wijst alle aansprakelijkheid van de hand met deze disclaimers. Lees meer over de disclaimer voor je webshop.

Algemene voorwaarden voor je webshop

Als je een webwinkel start krijg je te maken met veel opdrachtgevers en leveranciers. Leg al je belangrijkste afspraken in één keer vast met de algemene voorwaarden. Lees meer over de algemene voorwaarden voor je webshop.

Privacyverklaring voor je webshop

Heb je een website dan heb je ook een privacyverklaring nodig. Met ons voorbeeld privacyverklaring voldoe je aan de wettelijk verplichting die je hebt tegenover je klanten. Lees meer over de privacyverklaring voor je webshop.

schild

Samenwerkingsovereenkomst voor je webshop

Ga je krachten bundelen en samenwerken? Zorg dat je alle afspraken in een samenwerking vastlegt in een samenwerkingsovereenkomst. De start van iedere succesvolle samenwerking. Lees meer over de samenwerkingsovereenkomst voor je webshop.

Ingebrekestelling openstaande facturen

Als een opdrachtgever of wederpartij jouw rekening niet betaalt moet je in actie komen. Dat doe je formeel door met deze brief in gebreke te stellen. Lees meer over de ingebrekestelling openstaande facturen voor je webshop.

Formulier ontbinden koop webshop voor je webshop

Een formulier ontbinding koop webshop is onmisbaar voor iedere eigenaar van een webshop. Hiermee kan jij jezelf en je webshop beschermen tegen mogelijke risico’s. Wanneer je geen formulier meestuurt loop je het risico dat de klant het artikel zelfs een jaar later nog kan retourneren. Lees meer over het formulier koop ontbinden voor je webshop.

Betalingsherinnering voor je webshop

Je hebt een factuur gestuurd maar deze in na de betalingstermijn nog niet betaald. Tijd voor een betalingsherinnering! Pak dit goed aan. Lees meer over de de betalingsherinnering voor je webshop.

Distributieovereenkomst voor je webshop

Een distributieovereenkomst is onmisbaar voor iedere distributeur of leverancier. Hiermee kan jij jezelf en je onderneming beschermen tegen risico’s. Met onze modelovereenkomst vergeet je niets. Lees meer over de distributieovereenkomst voor je webshop.

Voorbeeld offerte voor je webshop

Met een goede offerte kun jij een opdracht of klus binnenhalen. Jouw offerte bepaalt dus het succes van je onderneming. Stel makkelijk een offerte op. Lees meer over de voorbeeld offerte voor je webshop.

documenten

Vragen?

Wil je meer weten over deze juridische documenten? Neem dan contact met ons op. We kunnen ze eenvoudig voor je opstellen in je persoonlijke digitale omgeving. Ook kunnen we je adviseren over risico’s bij jouw specifieke situatie. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon zelf opstellen. Kijk op de pagina contracten voor je webshop voor alle details. Dankzij de expertise van onze juristen en onze partnership met Webwinkelkeur kun je er van uit gaan dat de documentenjuridisch goed in elkaar zitten.

died_2396aea730
Diederick Cardon linkedin
Diederick Cardon werkt inmiddels niet meer bij FIRM24 maar hij schreef artikelen over ondernemingsrecht.
Bijgewerkt op 3 juli 2023
Gepubliceerd op 24 november 2016

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24