De 5 beste tips voor het starten van je eigen bedrijf in 2024!

Er zijn tegenwoordig meer startups in Nederland dan ooit tevoren. Mensen zitten vol goede ideeën en komen op creatieve wijze samen om deze tot leven te brengen. Toch komt het voor dat de startperiode als lastig wordt ervaren. Vooral voor diegene die tijd kwijt zijn aan een fulltime baan of andere belangrijke taken. Daarbij kan het soms lastig zijn om alle trends bij te houden en daarom zetten we ze voor jou op een rijtje. In deze blog lees je vijf tips die jou kunnen helpen om in 2024 succesvol van start te gaan met jouw eigen bedrijf.

Tip 1: Social media is je beste vriend

Social media is onontkoombaar in het nieuwe jaar. TikTok en Instagram hebben miljarden gebruikers per dag en hier moet jij gebruik van gaan maken. Een post maken in je lunchpauze of vrije tijd is de ideale manier om snel, veel mensen te bereiken. Zelfs in jouw drukke leven, kan je op deze manier jouw merk naar buiten brengen en een start maken.  

Tip 2: Vraag anderen om hulp 

In je eentje een bedrijf oprichten, naast jouw al bestaande leven is enorm tijdrovend. Daarom is het sterk aan te raden om hulp te zoeken. Het hoeft niet meteen jouw compagnon te worden, het kan ook iemand zijn die helpt met het bouwen van een website of het beantwoorden van mailtjes. Met een hulpje aan jouw zij kom je het nieuwe jaar een stuk makkelijker door.

Wereldbol

Tip 3: Zoek naar deskundigen 

Veel ondernemers geven aan dat zij veel aan de deskundigheid van anderen hebben gehad. Vooral in een startfase is het belangrijk om naar gelijkgestemden te luisteren. Wat ging er heel goed bij hen? Wat ging er juist fout bij hen? Op deze manier behoed je jezelf van valkuilen en kan je tips oppakken en toepassen. Vaak hebben buitenstaanders een andere blik op jouw bedrijf en dit helpt je met het groeien en verbeteren van jouw product. 

Tip 4: Ga minder werken voor jouw fulltime baan

In de beginfase is het natuurlijk lastig om jouw fulltime baan zomaar op te zeggen zodat jij  een eigen bedrijf kan starten. Dit is vaak financieel niet mogelijk of niet de wens van de ondernemer. Toch is het belangrijk om je in de loop der tijd meer te gaan richten op jouw eigen bedrijf. Als je echte successen wil boeken moet je hier hard voor werken. Dit betekent vaak dat de tijd die in jouw fulltime baan wordt gestoken moet worden afgebouwd in het nieuwe jaar. 

Tip 5: Zet alles om in iets positiefs

Mensen zijn vaak bang om fouten te maken en met een overstap van een fulltime baan op een eigen onderneming, wordt veel risico genomen. Met de hyperinflatie en de economische crisis om de hoek is deze stap voor veel starters nog groter geworden. Toch kan een crisisperiode ook voordelig zijn als je hier juist gebruik van weet te maken door voorspelde problemen aan te pakken. Denk hier dus goed over na en bereid jezelf en jouw bedrijf hierop voor. 

Raket

Vragen?

Wil jij in 2024 naast jouw fulltime baan een onderneming starten en wil je daar meer over weten?  Verspil dan geen tijd en vraag gratis advies aan een van de specialisten van Firm24. Zij kunnen je helpen door verschillende diensten aan te bieden of om gewoon het één en ander op te helderen. Lees naast dat ook dit artikel over tips voor het afdekken van de belangrijkste risico's!

Sophie Ehren linkedin
Sophie is student Rechtsgeleerdheid & Psychologie. Daarnaast schrijft ze voor content voor ondernemers.
Bijgewerkt op 30 april 2024
Gepubliceerd op 16 januari 2023

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24