Meer dan 35.000 BV's opgericht
Veilig betalen
BV Oprichten bij Firm24

Je eigen bedrijf nu volledig online oprichten via Firm24

Via Firm24 kun je eenvoudig en volledig online jouw eenmanszaak oprichten. Hierdoor hoef je niet meer fysiek langs bij de Kamer van Koophandel voor de identificatie. Daarnaast helpen wij je graag bij het maken van de keuze voor de juiste rechtsvorm en alle stappen bij het opstarten van jouw onderneming.

Wil jij alle informatie over de eenmanszaak kort en bondig samengevat in een e-book ontvangen? Klik dan op de knop hieronder.

BV oprichten

Eenmanszaak oprichten

De eenmanszaak is de meest gekozen rechtsvorm omdat dit het meest eenvoudig en laagdrempelig is.

Snel oprichten

Eenvoudige service

Doorloop snel en eenvoudig binnen 10 minuten de aanvraag voor jouw eenmanszaak. Kom je er niet uit, krijg dan direct hulp via de chat, telefoon of e-mail.

Adviseur

100% online

De oprichting van jouw eenmanszaak kan geheel vanachter de computer. Er is geen fysieke afspraak bij de Kamer van Koophandel meer nodig.

Overzicht kosten Eenmanszaak oprichten

Welk product past bij jou?

Basis eenmanszaak

In 10 werkdagen opgericht
99
excl. BTW
 • ✓100% online
 • ✓Inclusief kosten notaris*
 • ✓7 dagen per week support
 • ✓ 100% garantie op beste service

Compleet onbezorgd

In 7 werkdagen opgericht
149
excl. BTW
 • ✓100% online
 • ✓Inclusief kosten notaris*
 • ✓7 dagen per week support
 • ✓ 100% garantie op beste service

Excl. eenmalige inschrijvingskosten KvK à €50,- (dit is een aparte factuur die je van de KvK ontvangt).

Hoe werkt ?

In een paar stappen eenvoudig je BV en/of holding oprichten? Dat kan bij FIRM24. Dit is hoe het werkt.

 • 1. Start de aanvraag

  Vul al je gegevens in van jou en de andere aandeelhouders. Heb je de gegevens niet bij de hand. Geen probleem, stuur ze later op. Ons team gaat meteen voor je aan de slag!

 • 2. Identificeer jezelf online

  Maak gebruik van onze tool om je te identificeren. Je hebt geen fysiek moment meer bij de notaris! Je kan alles doen van achter je computer of telefoon!

 • 3. Keur de BV akte goed

  Wanneer al je gegevens correct zijn ingevuld kunnen de aktes worden opgesteld. Je ontvangt de conceptaktes in je dashboard waar je ze kan doornemen en goedkeuren.

Veelgestelde vragen over Eenmanszaak oprichten

plus

Wat is een eenmanszaak?

Een eenmanszaak is een ondernemingsvorm, net zoals de VOF of een BV. Bij de eenmanszaak is er, zoals het woord het al zegt, een persoon de eigenaar. De eenmanszaak heeft geen rechtspersoonlijkheid. De eigenaar is dus zelf aansprakelijk voor alle schulden en fiscaal gezien wordt het resultaat opgeteld bij het inkomen van de ondernemer.

plus

Hoe richt ik een eenmanszaak op?

Normaal gesproken dien je een afspraak te maken bij de Kamer van Koophandel om jouw eenmanszaak in te schrijven. Vanwege het coronavirus is het sinds kort ook mogelijk om via Firm24 jouw eenmanszaak volledig online op te richten. Je doorloopt online de aanvraag, voltooid de digitale identificatie en de notaris schrijft de eenmanszaak in bij de KvK. Er is geen fysieke afspraak meer nodig!

plus

Waarom zou ik een eenmanszaak via Firm24 oprichten en niet rechtstreeks bij de KvK?

Wij als Firm24 begrijpen dat ondernemers vanwege veiligheid zelf liever ook fysieke afspraken vermijden, daarom is het sinds kort ook mogelijk om via Firm24 een eenmanszaak op te richten. Firm24 past een digitale identificatie toe, waardoor je niet fysiek hoeft langs te komen.

plus

Waarom zijn de kosten voor het oprichten van een eenmanszaak hoger via Firm24?

Firm24 maakt gebruik van haar eigen software en jouw oprichting wordt afgehandeld door een notaris, aangezien de eenmanszaak niet meer rechtstreeks via de Kamer van Koophandel kan worden ingeschreven. Hierdoor liggen de kosten dus iets hoger, omdat er meerdere partijen bij jouw inschrijving zijn betrokken.

plus

Hoe snel wordt de eenmanszaak ingeschreven bij de KvK door Firm24?

De eenmanszaak wordt standaard binnen 10 werkdagen ingediend bij de Kamer van Koophandel door Firm24. Mocht je jouw eenmanszaak sneller nodig hebben, dan is een snelle oprichting binnen 5 werkdagen mogelijk. Bij ons kost een snelle oprichting €50,- excl btw extra.

plus

Mag ik mijn eenmanszaak vestigen op een ander adres, dan waar ik woon?

Een eenmanszaak kan bij Firm24 enkel op jouw privé adres worden gevestigd. Dit is het adres waar jij staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Het is dus niet mogelijk om bij oprichting de eenmanszaak te vestigen op een ander adres, dan waar jij officieel staat ingeschreven. Direct na oprichting kan het vestigingsadres gratis en eenvoudig gewijzigd worden via de website van de Kamer van Koophandel.

plus

Kan ik via Firm24 een eenmanszaak oprichten als ik niet in Nederland woon?

Bij Firm24 is het niet mogelijk om een eenmanszaak op te richten, indien je niet woonachtig bent in Nederland. Firm24 werkt met een standaard dienstverlening en een fixed prijs, waarbij het enkel mogelijk is om een eenmanszaak op te richten op het Nederlandse adres waarop jij staat ingeschreven.

plus

Kan ik via Firm24 een eenmanszaak oprichten als ik de Nederlandse taal niet machtig ben?

Bij Firm24 is het niet mogelijk om een eenmanszaak op te richten, indien de ondernemer de Nederlandse taal niet machtig is. Firm24 werkt met een standaard dienstverlening en een fixed prijs, waarbij het niet mogelijk is om de procedure te vertalen.

plus

Hoe stel ik een goede omschrijving op van de activiteiten?

Het is belangrijk om zo goed en duidelijk mogelijk te beschrijven welke activiteiten je precies met de eenmanszaak gaat verrichten. Probeer dan ook zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat je precies met de onderneming gaat doen en aan wie jij jouw product of dienst gaat leveren. Hierdoor kan de Kamer van Koophandel de juiste SBI-codes koppelen aan jouw onderneming.

plus

Wat zijn de voordelen van een eenmanszaak?

De eenmanszaak is ten eerste eenvoudig en goedkoop op te richten bij de Kamer van Koophandel zonder tussenkomst van een notaris. Een eenmanszaak is fiscaal voordelig door haar verschillende fiscale aftrekposten. Als je aan de voorwaarde voldoet, hoef je over een deel van de behaalde winst geen inkomstenbelasting te betalen. En daarnaast vallen de administratieve lasten in een eenmanszaak mee, omdat er geen jaarrekening opgesteld dient te worden. Natuurlijk ben je als ondernemer wel verplicht om een deugdelijke administratie te voeren, maar dat is alsnog minder dan bij de BV.

plus

Wat zijn de nadelen van een eenmanszaak?

Als eenmanszaak is het lastig om startkapitaal aan te trekken, omdat investeerders vaak liever investeren in een BV. Je bent zelf ook verantwoordelijk voor het opbouwen van een aanvullend pensioen. Een groot nadeel van de eenmanszaak is dat jij als ondernemer persoonlijk aansprakelijk bent voor eventuele verplichtingen en schulden.

plus

Hoe zit het met de aansprakelijkheid in een eenmanszaak?

In het geval van een eenmanszaak ben je voor de volle 100% persoonlijk verantwoordelijk voor de zakelijke schulden die je maakt. De wet maakt geen verschil tussen het vermogen van de onderneming en je privé vermogen. Hierdoor handel je binnen deze rechtsvorm altijd voor eigen risico en rekening. In het ergste geval kan een schuldeiser dus aanspraak maken op bijvoorbeeld je gezinswoning.

plus

Welke belasting betaal je in een eenmanszaak?

Als ondernemer in een eenmanszaak heb je met verschillende belastingen te maken. Wanneer je winst maakt betaal je inkomstenbelasting en daarnaast heb je rekening te houden met omzetbelasting. Wanneer je personeel in dienst hebt, dien je ook nog rekening te houden met loonheffingen.

plus

Waarom krijg ik nog een factuur van de KvK?

De Kamer van Koophandel rekent administratiekosten voor het inschrijven van jouw eenmanszaak. Hierdoor ontvang je eenmalig een factuur van €50,- voor de registratie. Deze kosten zitten niet inbegrepen bij de oprichtingsprijs van Firm24. De factuur ontvang je nadat de eenmanszaak is geregistreerd door de Kamer van Koophandel.

35.000 klanten gingen je voor

Onder andere deze ondernemers

IkbenFritsIkBenFrits
Curious KidsCurious Kids
TapfiliateTapfiliate
01 / 03
IkbenFrits
Michiel Lensink
IkBenFrits
See moreSee more
"Ik zat met een ingewikkelde situatie waarbij er snel een BV opgericht moest worden met buitenlandse aandeelhouders die niet aanwezig konden zijn. Ik wist niet zeker of Firm24 dit voor mij kon regelen omdat het zo kort dag was en het in het Engels moest. Gelukkig heeft het team mij erg goed geholpen en met een Engelstalige overeenkomst was het probleem zo opgelost! Ik kan Firm24 aanraden voor elke ondernemer!"
02 / 03
Curious Kids
Ananda Hagens
Curious Kids
See moreSee more
"Bij Firm24 kon ik supersnel mijn BV oprichten. Ik vond het erg fijn omdat ik eerst dacht dat er wel een paar weken overheen zou gaan voordat ik kon beginnen, maar Firm24 heeft dit binnen 5 werkdagen voor mij geregeld. Het scheelt mij weer kopzorgen en kan ik mij focussen op andere zaken. Zodra wij weer een BV gaan oprichten zal ik dit absoluut weer bij Firm24 doen.”
03 / 03
Tapfiliate
Thomas van der Kleij
Tapfiliate.com
See moreSee more
“Ik had geen zin in een lang en duur proces van het oprichten van een BV. Tijdens het zoeken naar bedrijven die mij konden helpen kwam ik Firm24 tegen. De website leek mij betrouwbaar dus ik besloot ervoor te gaan. Ik kreeg een supersnelle, persoonlijke service en betaalde uiteindelijk 1/3e van wat ik voorheen heb betaald voor het oprichten van een BV. Tijdens het oprichten werd ik telkens begeleid en kreeg ik persoonlijk advies. Kortom: Super!”

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.

 • call Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
 • Ma-Do: 09:00 - 19:00
 • Vrijdag: 09:00 - 17:00
 • chat Chat met een rechtspecialist
 • Werkdagen: 09:00 - 22:00
 • Weekend: 12:00 - 17:00
Team Support