Kennisbank

Transparantie en vertrouwen: hoe behouden en opbouwen met uw cliënt?

Als accountant heeft u vaak inzicht in vertrouwelijke informatie van uw cliënt(en), zoals financiële gegevens. Bovendien heeft u een grote verantwoordelijkheid over bijvoorbeeld financiële rapportages. Het is daarom belangrijk dat de relatie met uw cliënt(en) rust op vertrouwen en transparantie. Dit is niet alleen gunstig voor een duurzame relatie, maar ook voor uw geloofwaardigheid en professionaliteit als accountant. In dit artikel vertellen wij hoe u transparantie en vertrouwen kunt opbouwen en kunt behouden.

Waarom is transparantie en vertrouwen opbouwen belangrijk?

Transparantie en vertrouwen vormen de basis van een goede relatie met uw cliënt(en). Het draagt namelijk bij aan een duurzame en sterke samenwerking. Als accountant krijgt u vaak te maken met vertrouwelijke informatie en financiële gegevens. Uw Cliënt(en) moeten erop kunnen vertrouwen dat u correct met deze gegevens zal omgaan. Wanneer uw klant u vertrouwt zorgt dit ervoor dat ze zelf ook meer met u zullen delen en dat de samenwerkingsrelatie langer zal standhouden. Wanneer u transparant bent naar uw cliënt(en), zal dit andersom ook zo zijn, wat ook weer voor een groeiende vertrouwensband zorgt.

Zo zorg je voor transparantie en vertrouwen

1. Wees duidelijk over de diensten die u levert 

Transparantie en vertrouwen opbouwen doe je allereerst door vooraf duidelijk te communiceren over de diensten die u levert en de kosten die hieraan verbonden zijn. Zo voorkomt u onduidelijkheden en misverstanden en zorgt u gelijk voor een transparante basis. Wanneer u als accountant niet volledig duidelijk bent of details achterwege laat, kan dit later zorgen voor een deuk in het vertrouwen omdat uw cliënt(en) andere verwachtingen hadden van de samenwerking voordat ze deze aangingen.

2. Hanteer hoge kwaliteitseisen 

Zorg ervoor dat u als accountant voldoet aan hoge kwaliteitseisen en dat u werkt volgens de geldende wet- en regelgeving. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van de diensten die u levert en daarmee ook aan de betrouwbaarheid van u als accountant. Denk hierbij aan de Wet op het accountantsberoep (Wab) en de Verordening Gedrags- en Beroepsregels Accountants (VGBA).

3. Communiceer helder en tijdig 

Zorg ervoor dat u helder en tijdig communiceert met uw cliënt(en). Dit betekent bijvoorbeeld dat u op tijd rapportages oplevert en dat u vragen van cliënt(en) snel en duidelijk beantwoordt. Ook wanneer u als accountant mogelijk financiële risico’s voorziet is het belangrijk om deze op tijd naar de cliënt(en) te communiceren. Door tijdig en helder te communiceren ziet de klant dat u de belangen van de klant goed behartigt. Dit schept vertrouwen.

4. Luister goed naar de wensen van de klant 

Luister goed naar de wensen van de klant en probeer hier zo goed mogelijk op in te spelen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u proactief meedenkt en advies geeft of te hulp schiet wanneer een van uw cliënt(en) met een vraag naar u toekomt. Wanneer u laat merken dat u altijd klaar staat voor de klant en goed luistert naar wat de klant nodig heeft, zorgt dit voor vertrouwen.

5. Wees integer en onafhankelijk 

Handel integer en onafhankelijk. Dit betekent dat u als accountant objectief en kritisch blijft, ook als dit niet altijd even makkelijk is. Een klant heeft er niks aan wanneer u als accountant schone schijn ophoudt. Juist wanneer u ook eerlijk durft te zijn en durft te zeggen waar het op staat, zorgt dit ervoor dat de samenwerkingsband beter wordt. Het laat namelijk zien dat u als accountant professioneel en transparant te werk gaat.

6. Zorg voor ontwikkeling

Blijf uzelf als accountant continu ontwikkelen en zorg dat u up-to-date blijft met de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Deze ontwikkelingen of nieuwe vaardigheden kan u vervolgens weer gebruiken in het contact met uw cliënt(en). Wanneer de cliënt(en) zien dat u zich als accountant voortdurend blijft ontwikkelen zal dit vertrouwen opwekken. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid en kwaliteit van de diensten die u levert.

Firm24 helpt u met vragen! 

Het opbouwen en behouden van vertrouwen en transparantie als accountant is dus erg belangrijk. Zo zorg je namelijk voor een sterke vertrouwelijke band met uw klant. Heeft u nog vragen na het lezen van dit artikel? Dan beantwoorden wij deze graag tijdens een gratis check-gesprek. Op dit moment gebruiken meer dan twaalfhonderd advieskantoren Firm24 voor het inkopen van notariële diensten zoals het oprichten van BV’s, het wijzigen van statuten of het omzetten van een eenmanszaak naar een BV.

Gepubliceerd op 19 januari 2024
Kiki Dusebout linkedin
Kiki is Content schrijver bij FIRM24. Ze schrijft over allerlei onderwerpen m.b.t. ondernemingsrecht.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24