Trends in het ondernemerschap 2022

Als ondernemer ben je constant in ontwikkeling. Je hebt altijd mogelijkheden om te groeien, te experimenteren en te onderzoeken. Het ondernemen wordt steeds populairder en door de jaren heen zijn er verschillende trends opgedoken. Ben jij benieuwd naar de ontwikkelingen voor ondernemers in 2022? Lees hier vijf opkomende trends!

Meer niches 

Je kent het wel, die websites die alles verkopen wat je maar nodig kan hebben. Bedrijven als bol.com, amazon.nl, Facebook: massa is kassa. Hoewel deze sites enorme omzet draaien, zoeken consumenten steeds vaker naar iets unieks. Boutiques en unieke producten krijgen steeds meer aandacht. Twijfel jij om in jouw eigen niche iets op te zetten? Met de goede marketing kan je op dit moment goed toetreden tot de markt. De consumenten zijn op zoek naar iets onderscheidends. Wat iedereen al heeft, dat willen ze niet.

Milieuvriendelijk 

Er is anno 2022 veel meer aandacht voor de duurzaamheid van producten. Ondernemers en consumenten zien het belang in van duurzaamheid nu het een steeds groter maatschappelijk thema wordt. Kijk bijvoorbeeld naar de luchtvaartmaatschappijen die allemaal aanbieden om voor een paar extra euro’s CO2 neutraal te vliegen of sites die geld vragen voor retournering om mensen te weerhouden van gedachteloos pakketjes bestellen. De kledingwinkel NA-KD maakt het zelfs mogelijk om via hun site, tweedehands kleding van hun merk te kopen. Als jij jouw onderneming wilt verbeteren of nu tot de markt wil treden, denk dat na over de duurzaamheid van jouw dienst of product. De consumenten hechten daar waarde aan! Lees in deze blog de tips en tricks van het duurzaam ondernemen.

Documenten

Lekker makkelijk 

Boodschappen thuisbezorgd? Even een scooter om de hoek pakken? Of een bouwvakker online bestellen die jouw kast in elkaar komt zetten? De hedendaagse consument wil alles “lekker makkelijk”. Praktische oplossingen zijn trending. Er is online een toenemend aanbod van diensten die de dagelijkse taken zo makkelijk mogelijk maken. Wanneer jij een dienst levert, moet je eigenlijk alles zo simpel mogelijk maken. Het liefst één klik en je bent klaar. Dat is het nieuwe ondernemerschap. Het wordt in 2022 alleen nog maar drukker op de straat met de toenemende bezorgdiensten, fiets- en scooterverhuur en Ubers. Logistieke oplossingen zijn het nieuwe normaal. 

Crypto, de nieuwe euro 

Vroeger betaalden we met muntgeld, toen met onze bankpas en nu zie je veel mensen hun telefoon tegen een scherm aanleggen. De betalingswijze verandert door de jaren heen en de cryptocurrency tilt dit tot een nieuw niveau. (jij kunt hier ook van profiteren) De handel in crypto’s groeit enorm en er treden dagelijks nieuwe munteenheden toe tot de markt. Misschien klinkt het nog een beetje gek om jouw product te verkopen voor crypto’s, maar het is zeker iets wat in lijn der verwachting staat. Door hier rekening mee te houden, loop je voor op al die concurrenten die er niet aan willen geloven.

Online, online, online 

Het is natuurlijk al een tijdje zo, alles kan via het internet worden geregeld. Met de komst van de corona crisis werd dit nog duidelijker. Het gebruik van het internet neemt nog altijd toe. Een onderneming zonder goede website of internet marketing, is niet meer van deze tijd. Platformen als TikTok en Instagram zijn dé manier om aandacht te vragen voor jouw dienst of product. Doe je dit niet? Dan mis je de boot. Zorg dus dat je online actief bent en dat jouw onderneming blijft mee-ontwikkelen met de nieuwe internet trends.

Maeve Faber linkedin
Maeve studeert Msc Commerciële Rechtspraktijk (privaatrecht) en schrijft daarnaast graag over ondernemersrecht.
Bijgewerkt op 20 maart 2024
Gepubliceerd op 19 juli 2022

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24