Kennisbank

De Offerte tool

  Jouw cliënt wil een bv of stichting oprichten, dat kost natuurlijk geld. Hiervoor heb je een offerte nodig. Ook voor het oprichten met inbreng moet er een offerte worden opgemaakt, maar hoe werkt dat precies? Je gebruikt een offerte om vooraf duidelijk de kosten voor jouw cliënt in kaart te brengen. Een offerte opmaken kan veel werk zijn. Daarbij wil je dat het een overzichtelijk document wordt zodat je cliënt voor oprichting een duidelijk overzicht heeft van de kosten. In dit artikel wordt uiteengezet hoe wij hierbij kunnen helpen!

  De offerte

  Voor de oprichting van een bv of stichting en bij een oprichting met inbreng moet een offerte worden opgemaakt. In de offerte wordt in kaart gebracht wat de prijzen zijn van het product dat wordt geleverd. Het is belangrijk dat dit goed wordt opgesteld. Je wilt immers niet dat de cliënt te veel of te weinig betaalt of dat er überhaupt fouten in staan.

  Wat is de offerte tool?

  Om jouw leven iets gemakkelijker te maken, hebben wij daarom de offerte tool ontwikkeld. Deze tool helpt je om eenvoudig en snel een overzichtelijke offerte op te stellen met daarin onze kosten die je meteen door kunt sturen naar jouw cliënt.

  Hoe werkt de offerte tool?

  Je vult een aantal gegevens in en doorloopt daarmee de hele vragenlijst. Zo worden er stapje voor stapje meer gegevens ingevuld in het document, waarna er uiteindelijk een volledige offerte uitrolt. Hierin staat wat het product is en wat het gaat kosten met een korte toelichting erbij.

  Wat heb je nodig om de offerte tool te gebruiken?

  Je kunt de offerte tool voor drie doeleinden gebruiken: de oprichting van een bv, de oprichting van een stichting en het oprichten met inbreng. Voor alle drie de oprichtingen heb je andere gegevens nodig van jouw cliënt. Bij een bv worden er voornamelijk vragen gesteld over aandeelhouders en eventuele holdings. Dit geldt ook voor het oprichten met inbreng. Voor de oprichting van een stichting moet je gegevens weten over de statuten en bestuurders. Check dus bij jouw cliënt wat haar wensen zijn.

  Heb je interesse in het gebruik van de offerte tool? Neem dan gerust contact met ons op via de chat rechtsonder.