Switch Language

Fiscale eindejaarstips 2017

Hieronder vind je drie eindejaarstips waar jij als ondernemer van kunt profiteren

Home > Kennisbank > Eindejaarstips 2017

1. Besteed je vrije ruimte volledig

Als werkgever mag je 1,2 % van de totale loonsom belastingvrij besteden aan vergoedingen en verstrekkingen voor je werknemers. Om optimaal gebruik te maken van deze regeling, is het verstandig om te controleren of er wellicht nog ruimte is voor vergoedingen en verstrekkingen aan het einde van het jaar.

DGA-bonus
Als DGA ben je eveneens werknemer van de BV. Je kunt er dan ook voor kiezen om de vrije ruimte te gebruiken voor een bonus aan jezelf. Een uitkering moet wel gebruikelijk zijn binnen de branche. Is het lastig om te bepalen wat gebruikelijk is, weet dan dat de fiscus een uitkering van €2400,- per persoon per jaar accepteert.

2. Dividend in plaats van extra loon

Een dividenduitkering is fiscaal aantrekkelijker dan het uitbetalen van extra loon: 40%-43,75% voor een dividenduitkering tegenover maximaal 52% inkomstenbelasting. Alvorens over te gaan tot het uitkeren van dividend, is het van belang om te controleren of aan alle regels met betrekking tot het gebruikelijk loon is voldaan.

3. Schenken

Naast prettig voor je kinderen, kan het als ouder ook fiscaal aantrekkelijk zijn om geld te schenken. In 2017 mag tot een bedrag van €5.320,- belastingvrij worden geschonken.

Naast deze jaarlijkse mogelijkheid om geld te schenken hebben ouders eenmalig de mogelijkheid om zo’n €25.000,- aan hun kind (tussen de 18 en 40 jaar) te schenken. Als het geld wordt gebruikt om een eigen woning te financieren, loopt het te schenken bedrag op tot €100.000,-.

Als je gebruik wenst te maken van bovenstaande regelingen is het zaak dit voor 31 december 2017 te doen. De fiscus controleert streng.

Deel dit artikel

Waar kunnen we je mee helpen?

Start direct een oprichting:

BV
Start
Holding
Start
Spaar BV
Start

Onze tests, checklists & tools:

Rechtsvormkeuze Test
Start
Structuur
Tool
Start
Wijzig onderneming Checklist
Start

Nog aan het oriënteren?

10 onmisbare tips voor BV oprichten
Start
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]