Financiering nodig? Doe een financieringsscan!

Zakelijk vastgoed aanschaffen is duur. Als je geen eigen vermogen hebt, zul je andere vormen van financiering moeten vinden om de aankoop te kunnen voltooien. Maar waar vind je zo gauw financieringsopties die naadloos aansluiten op je wensen en doelen, overzichtelijk op een rij en vergezeld van het beste advies? Bij Firm24 natuurlijk!

Welke vormen van financiering zijn er?

Welke financiering het beste bij jou en je onderneming past, is allereerst afhankelijk van hetgeen je wilt financieren. Zoek je een langlopende financiering voor de aanschaf van een bedrijfspand? Dan is een zakelijke hypotheek de beste optie. Gaat het echter om het aankopen van vastgoed? Dan is het verstandiger te kijken naar een vastgoedhypotheek (bedoeld voor zaken als commerciële verhuur) of een verhuurhypotheek.

Verduurzaming financieren

Wil (of moet) je je bedrijfspand verduurzamen? Wacht dan even met het aanvragen van financiering! Hiervoor is in veel gevallen namelijk subsidie beschikbaar gesteld door overheidsorganisaties. Wil je hier meer over lezen? Klik hier!

Bedrijfspand met woning

Als je een bedrijfspand op het oog hebt met een woning, gelden aanvullende voorwaarden alsook zaken waarmee je rekening dient te houden. Wil je daar meer over lezen? Bekijk dan deze passage uit ons kennisbank-artikel.

Aandachtspunten

Je hoort het vrij vaak: geld lenen kost geld. Dat is ook daadwerkelijk zo en kan op langere termijn voor problemen zorgen wanneer je dit niet goed regelt. Daarom hebben we enkele aandachtspunten opgesteld voor het aanvragen van en omgaan met financiering uit vreemd vermogen. Zo voorkom je gedoe en bespaar je vaak ook nog eens veel geld.

  • Zorg dat je inzicht hebt in je opties. Leer daarbij van je persoonlijke geldzaken: waarschijnlijk kijk je elk jaar of je zorgverzekering bij een andere aanbieder goedkoper is en of je kunt overstappen en bij het afsluiten van een nieuwe verzekering vergelijk je vast en zeker aanbieders met elkaar. Dat moet je ook (lees: juist) doen bij financieringsaanvragen.
  • Zorg dat je inzicht hebt in de kosten. Pas op voor verborgen kosten wanneer je geld leent en onderschat niet hoeveel invloed rentepercentages hebben op het uiteindelijke bedrag dat je moet betalen. Dit kan flink oplopen en het kan daarom lonen om extra af te lossen wanneer de gelegenheid zich voordoet. Zo verkort je de looptijd en daarmee de opbouw van rente. Verdiep je ook in de mogelijkheden voor herfinanciering.
  • Wees kritisch naar je doelen: investeer je in vastgoed omdat het noodzakelijk is voor je bedrijfsvoering, of kan het nog wel even wachten? Als het laatste het geval is, is het wellicht beter nog even door te sparen en op later moment met eigen vermogen in te stappen in vastgoed. Het duurt langer, maar is wel voordeliger.

Hoe ziet een financieringsscan eruit?

Allereerst verzamelt een adviseur van Firm24 alle belangrijke informatie om de mogelijkheden voor je onderneming in kaart te brengen. Het gaat dan om een recente aangifte van de inkomstenbelasting en een recente jaaraangifte van je onderneming. Daarna bekijkt onze specialist welke financieringsopties er zijn en welke goed aansluiten op je onderneming en de doelstelling van de investering. Vervolgens ontvang je hiervan verslag en bespreekt onze adviseur alle opties met je. Zo weet je waar je aan toe bent en hoe je je investeringsdoelen zo snel en voordelig mogelijk kunt bereiken. Handig!

geld

Regel nu jouw financieringsscan!

Wil je graag al jouw vragen beantwoord krijgen in een adviesgesprek of een offerte aanvragen? Plan dan een intakegesprek via deze pagina. De specialist neemt binnen 48 contact met je op.

Max Zuidinga linkedin
Max is student Nederlandse taal en cultuur en schreef daarnaast enkele artikelen.
Bijgewerkt op 29 juni 2023
Gepubliceerd op 12 juni 2023

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24